ЗА НАТХНЕННУ ПРАЦЮ І ЩЕДРІ РОКИ – ВДЯЧНІСТЬ ВІД ГРОМАДИ Й ШАНА!

Дата: 10.12.2021 16:25
Кількість переглядів: 528

ІЗ СЛАВНИМ 90-РІЧЧЯМ СЬОГОДНІ ПРИВІТАЛИ ДОВГОЖИТЕЛЬКУ НАШОГО МІСТА, ВЕТЕРАНА ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ - ГАЛИНУ КОРНІЇВНУ КАЛЬЧУК.

Фото без опису

Такий ювілей — дуже важлива і значима подія, адже далеко не кожному судилося зустріти настільки поважний вік. З приводу цієї особливої події шановну ювілярку, яка усе своє трудове життя присвятила освітянській ниві, відзначили Почесною грамотою від міського голови Миколи Карапетяна, квітами та цінним подарунком.

Про сивочолих колишніх педагогів не забувають у громаді, хоч давно у їх житті вже відлунали шкільні дзвінки, у минулому залишився веселий гомін дітвори.

З теплими словами побажань міцного здоров’я, родинного затишку та благополуччя Галину Корніївну відвідали заступник міського голови Олександр Пастух, голова Радивилівської ветеранської організації Василь Бондар, директор міського центру соціальних служб Тетяна Франко.

- Коли кажуть, що засіяна невтомною працею освітянська нива дала багаті врожаї, мають на увазі і Ваших випускників – серед яких чимало талановитих, яскравих особистостей. Багато хто проживає в нашому місті і, завдяки отриманим знанням, досягнув чимало професійних перемог й здобутків, - підкреслив Олександр Пастух, вітаючи шановну ювілярку.

З посмішкою, приваблива у своєму поважному віці, світла, натхненна і доброзичлива господиня дому зустрічала гостей, ділилася спогадами про своє життя та приймала на свою адресу багато теплих слів.

Голодомор, Друга Світова війна, роки відбудови - Галина Корніївна витримала нелегкі випробування найбільш драматичними сторінками української історії.

Аби здобути середню освіту, щодня терпляче долала сім кілометрів на уроки в сусіднє село, де функціонувала школа. Таку ж відстань і назад . На той час в рідному селі Галини Корніївни німецькі окупанти із школи зробити стійло для коней.

У полотняній торбині, пошитій мамою, було перо та чорнило, зроблене з буряка. Такими були перші кроки Галини Корніївни до науки, що згодом відкрили шлях і до великого таланту сіяти мудрість і знання підростаючому поколінню.

Після того, як закінчила школу, продовжила навчання у Острозькому педагогічному училищі, вищу освіту здобувала у рівненському філіалі Київського державного університету. Після того, як стала дипломованою випускницею вишу, Галина Корніївна почала викладати учням історію. Працювати довелось по багатьох школах Рівненської області - в Соснівці, Березному, Межирічах, Корці, Гощі, Млинові. У Червоноармійськ, нині Радивилів, переїхала вчителювати в 1967 році. У 1990-му році вийшла на заслужений відпочинок.

Радують ювілярку своєю турботою та увагою рідні та близькі – двоє синів, невістки, яких ювілярка називає не інакше, як доньками, є шестеро онуків та двоє правнуків.

В такий особливий день Галина Корніївна з особливим почуттям гордості згадує і про досягнення своїх колишніх учнів, яких завжди навчала бачити і чути серцем, знати, пам'ятати та творити добро.

Ще багато літ, аж до сторіччя, присутні побажали Галині Корніївні зберігати таку ж іскру і радість до життя, з якою вона зустріла свій 90-літній ювілей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних