Упродовж січня-листопада 2021 року на допомогу українським армійцям, платники податків Радивилівщини перерахували до держбюджету 12,1 млн грн військового збору. Сплачені на розвиток та модернізацію української армії кошти на 26,2 відсотки або на 2,5 млн грн перевищують суму військового збору, перераховану впродовж січня-листопада минулого року.

Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Перелік об’єктів оподаткування військовим збором визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема, орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»