З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ У РАДИВИЛІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПОБУВАВ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ВІД ДУБЕНСЬКОГО ВИБОРЧОГО ОКРУГУ ОЛЕКСАНДР АЛІКСІЙЧУК.

    

Разом із Радивилівським міським головою Миколою Карапетяном було організовано зустріч із педагогічним колективом та учнями міського ліцею №1.

Обговорили важливі процеси у освітній галузі, педагоги отримали відповіді на актуальні питання.

Наймолодшим вихованцям ліцею, учням 1-4 класів, народний депутат Олександр Аліксійчук, разом з міським головою Миколою Карапетяном, вручили солодкі подарунки з нагоди новорічно-різдвяних свят, яких діти очікують з найбільшим нетерпінням. Загалом, діти отримали 310 пакунків із солодощами . На потреби вихованців ліцею також було презентовано м’ячі, спортивне обладнання, дитячі настільні ігри.

Співпраця народного депутата з територіальною громадою має чимало позитивних результатів. Одні з найбільш вагомих - у сфері охорони здоров'я. Так, зокрема, міський голова Микола Карапетян надав високу оцінку модернізації матеріально-технічної бази місцевої лікарні, що суттєво впливає на поліпшення медичного обслуговування жителів громади та всього колишнього Радивилівського району.

Віднедавна кабінет ендоскопії КНП «Радивилівська центральна міська лікарня» оснащено сучасним ендоскопом з ком’ютерною установкою, а також колоноскопом. Ця медична техніка дозволяє високоточно обстежувати органи травлення, виявляти небезпечні захворювання ще на ранніх початкових стадіях (передракові стани та рак). Лікарі здійснюють огляд внутрішніх органів пацієнтам, доки ті перебувають у медикаментозному сні, наголосив Федір Стецюк, директор КНП ,, Радивилівська центральна міська лікарня."

Гастроскоп з комп’ютерною медичною установкою центральній міській лікарні придбано за рахунок субвенційних надходжень. Вартість цього діагностичного обладнання становить 2 200 000,00 гривень. Кошти надійшли в Радивилівську громаду за сприяння народного депутата України від Дубенського виборчого округу Олександра Аліксійчука - на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

За час робочої поїздки Олександром Аліксійчуком було відвідано також Радивилівський міський Будинок школяра, який забезпечує якісною позашкільною освітою наймолодших жителів територіальної громади. Директорка дитячого закладу Оксана Чупіна розповіла про основні напрямки, за якими здійснюється виховання учнівської молоді.

Для кращої організації гурткової роботи вихованців та якісної реалізації викладачами професійних завдань, народний депутат презентував позашкільному закладу комплект оргтехніки – ноутбук та кольоровий принтер.

Поповнення книжкового фонду з депутатської ініціативи отримала і центральна міська бібліотека: кілька збірок публіцистики під назвою «Рядовий неоголошеної війни». Це спільний доробок журналістів Рівненщини про учасників бойових дій – наших земляків.

Як зазначив Олександр Аліксійчук , він долучився до фінансування друку цієї книги, написаної про воєнні реалії АТО-ООС, а також про долі військових, які є уродженцями і жителями Рівненщини. За словами народного депутата, кожна з бібліотек округу отримає по кілька примірників цього видання. Все для того, щоб користувачі книгозбірень мали можливість більше дізнатися про тих, хто увесь цей час героїчно захищає кордони України на східних її територіях.