МІСЬКУ МОЛОДЬ НАВЧАЛИ ПРОТИДІЯТИ НАСИЛЬСТВУ

Дата: 02.12.2021 18:18
Кількість переглядів: 544

В РАМКАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА» У ОПОРНОМУ ОСВІТНЬОМУ ЗАКЛАДІ РАДИВИЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ - РАДИВИЛІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ №2 – ВІДБУВСЯ ВІДКРИТИЙ ДІАЛОГ.

Фото без опису

ІЗ УЧНЯМИ 9-11 КЛАСІВ ОБГОВОРЮВАЛИ ФАКТОРИ, ЯКІ ПРИЗВОДЯТЬ ДО ШКІЛЬНОГО ТА, ЗОКРЕМА, СІМЕЙНОГО, НАСИЛЛЯ. НАГОЛОШУВАЛИ НА ВАЖЛИВОСТІ НЕ ЗАМОВЧУВАТИ ПРО ТАКІ ВИПАДКИ, ВИЯВЛЯТИ ЇХ ТА ПРОТИДІЯТИ.

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Насильство це протиправні дії, яким немає виправдання.

Щоб зменшити масштаби, а то й взагалі запобігти цьому вкрай невтішному явищу, у ці тижні проходять різні превентивно-виховні заходи. Зокрема - дискусії та спілкування щодо побудови ненасильницьких стосунків з близькими, формування нетерпимості до насильства у суспільстві.

Профілактична бесіда з підлітками, мета якої - попередити прояви насильства серед дітей та учнівської молоді, сьогодні відбулась і в Радивилові. Її модераторами виступили компетентні фахівці - Сергій Панасюк, завідувач сектору здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей ГУ Нацсоцслужби у Рівненській області, Ірина Куралова, адвоката, медіаторка Тетяна Водоп’ян, представник Нацполіції Василь Маркович. З використанням презентаційних відеосюжетів, молоді пояснили, якими мають бути «здорові» стосунки серед ровесників. Тобто стосунки без насильства. І як слід діяти, щоб не стати жертвою жорстокого поводження.

Перед початком дискусійної частини до учнів опорного закладу звернувся голова Радивилівської міської територіальної громади Микола Карапетян, наголосивши, що основа з основ здорової атмосфери вдома чи у шкільному колективі – толерантне спілкування та взаємна підтримка.

У форматі підтримки всеукраїнської акції з робочим візитом у Радивилові побували Юлія Шигорева, начальниця Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області, депутатка Рівненської обласної ради; голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

Міський голова Микола Карапетян та директорка опорного навчального закладу Тетяна Качан провели гостям ознайомчий огляд ліцею, найбільш чисельного у громаді освітнього закладу. Оцінили модернізований зал лікувальної фізкультури та навчальні кабінети інклюзивно-ресурсного центру, створеного для дітей з особливими освітніми потребами. На умовах реалізації проєкту, що минулоріч переміг на обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад, в Радивилівський інклюзивно-ресурсний центр придбали сучасне реабілітаційне обладнання для корекційних занять. Зокрема – для дітей з ДЦП та дітей з хворобами опорно-рухового апарату.

Учасниками превентивно-виховної акції, яка сьогодні відбулась у нашому місті, стали також наймолодші вихованці Радивилівського ліцею№2. Перебуваючи в опорному навчальному закладі, гості вручили учням-першокласникам подарунки: в такий спосіб заохочуючи дітей жити у світлі позитивних емоцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних