Комфотна гастроскопія та колоноскопія в Радивилівській лікарні

Дата: 01.12.2021 17:44
Кількість переглядів: 678

Медзаклад відтепер використовує в роботі обладнання з високоточної діагностики шлунково-кишкових захворювань.

Фото без опису

Огляд внутрішніх органів пацієнтам здійснюють, доки ті у медикаментозному сні.

Кабінет ендоскопії КНП «Радивилівська центральна міська лікарня» оснащений сучасним ендоскопом з ком’ютерною установкою, а також колоноскопом. Ця медична техніка дозволяє високоточно обстежувати органи травлення, виявляти небезпечні захворювання ще на ранніх початкових стадіях (передракові стани та рак).

Про переваги модернізації розповідає лікар-хірург КНП «Радивилівська центральна міська лікарня Ігор Б’ЄГА:

- Відтепер ми працюємо з новою медичною апаратурою, яку ще називають обладнанням нового покоління, вона повністю комп’ютеризована. Ендоскопічне обстеження органів травлення проводимо тоненьким фіброскопом, під’єднаним до монітора. Тож лікар дає змогу оглянути шлунок та кишечник на повноформатному екранному зображенні. В цей час пацієнт перебуває під знеболенням, в медикаментозному сні. Це мінімізує неприємні відчуття від проходження цієї процедури, дає змогу комфортно та швидко провести діагностику. Згадок про процес її виконання під медикаментозним сном не залишається. Раніше лікарі використовували у своїй роботі ендоскоп старого зразка, без комп’ютерного супроводу. Звісно, на його фоні переваги нового обладнання – більш ніж очевидні.

Нову діагностичну систему встановлено на 4-му поверсі лікарняного корпусу, поряд з операційним блоком та відділенням анестезіології й інтенсивної терапії. При ургентних випадках, особливо підозрами на внутрішню кровотечу, поряд зосереджені всі необхідні засоби, щоб провести необхідні обстеження й оперативно розпочати лікування.

Як зазначив Ігор Б’ЄГА, щомісяця з симптоматикою захворювань шлунково-кишкового тракту у Радивилівську лікарню звертаються близько сотні пацієнтів. Ендоскопічне обстеження, як і ультразвукова діагностика, є найбільш необхідними у роботі медиків. Ендоскопічне обстеження показане при наявності скарг на діяльність шлунку, дванадцятипалої кишки, товстої та прямої кишок.

Гастроскоп з комп’ютерною медичною установкою та аксесуарами центральній міській лікарні придбано за рахунок субвенційних надходжень. Вартість цього діагностичного обладнання 2 200 000,00 гривень. Кошти надійшли в Радивилівську громаду за сприяння народного депутата України від Дубенського виборчого округу Олександра Аліксійчука - на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Модернізація матеріально-технічної бази медзакладу триває. Радивилівські лікарі успішно практикують оперативні втручання по так званому «золотому стандарту хірургії» - із використанням лапароскопічної установки. Левову частину її вартості торік було профінансовано з місцевого бюджету Радивилівської територіальної громади. Міська рада виділила на осучаснення обладнання в операційний блок мільйон гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних