ГРОМАДА МОЛИТОВНО ВШАНУВАЛА ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 29.11.2021 11:46
Кількість переглядів: 483

Фото без описуЩороку, у четверту суботу листопада, в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору, який був актом геноциду українського народу.

 

З нагоди скорботної дати в м.Радивилів відбулась панахида та покладання квітів до пам’ятного знака жертвам голодоморів та політичних репресій.

Присутні запалили свічі та лампадки на знак співчуття за невинно замордованими внаслідок штучного масового голоду, влаштованого радянською владою на території України у 1932-1933 роках. Учасники жалобного зібрання згадували та молилися за душі жертв геноциду. Традиційно, до щорічної акції пам’яті долучилось і керівництво територіальної громади - міський голова Микола КАРАПЕТЯН, його заступник Олександр ПАСТУХ, секретар міської ради Інна ГЕРАСИМЧУК.

Під час поминального богослужіння, яке звершував настоятель міського храму Різдва Пресвятої Богородиці - о. Тарас (Сухожак) присутні згадали про жахливі події, які ніколи не мають повторитися. Голодомор був викликаний цілеспрямованими заходами радянської влади, спрямованими на фізичне знищення «буржуазного» українського селянства, на придушення будь-якого спротиву та національно-визвольного руху. Проводилася блокада сіл і цілих районів, де від голоду масово гинули люди.

Жителів громади закликали разом із тисячами українців взяти участь в щорічній акції «Запали свічку пам’яті». Полум’я свіч у вікні кожної оселі є тим символічним нагадуванням, що жах Голодоморів не повинен забуватися нами. Щоб ніколи знову не повторитися.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних