Шановні жителі територіальної громади!

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках.

 Наймасштабніший із них був у 1932 – 1933 роках. Саме його нині називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Жертвами цього Голодомору в Україні стали щонайменше 3,9 мільйона людей.

Жахливішого лиха, як Голодомор 1932–1933 років, історія не знає. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу від Другої світової війни. Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про жертв Голодомору-геноциду. Хай найвищим пам’ятником мільйонам загиблих буде світлий храм нашої душі, сповнений співчуття.

У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо на своєму вікні свічу пам’яті за їх упокоєння. 

Міський голова Микола Карапетян