РАДИВИЛІВ-ГЕНІЧЕСЬК:

Дата: 25.11.2021 12:37
Кількість переглядів: 463

НАЛАГОДЖУЄТЬСЯ  ПАРТНЕРСЬКЕ СПІВРОБІТНИЦТВО.

Фото без опису

Днями Радивилівський міський голова Микола КАРАПЕТЯН повернувся із робочої поїздки у Генічеську територіальну громаду. Це затишне курортне містечко на узбережжі Азовського моря поблизу Арабатської стрілки знамените цілющим кліматом, широкими піщаними пляжами, а також лікувальними грязями. Тож під час зустрічі Радивилівський міський голова  Микола КАРАПЕТЯН та Генічеський міський голова Олександр ТУЛУПОВ вели діалог про перспективи співробітництва між двома громадами.

- Оскільки метою поїздки є співпраця, то відбулася зустріч також і з депутатським корпусом Генічеської міської ради. Вивчався досвід економічного розвитку громад через напрацювання в сфері  аграрного бізнесу та питання літнього оздоровлення дітей. Радивилівська громада саме в пошуках інвестора, аби запровадити на своїй території господарювання в плані вирощування овочевих культур.  Щоб в подальшому ефективно взаємодіяти в різних напрямках діяльності та координувати зусилля,  Радивилівська громада має намір  заключити угоду про співробітництво з Генічеськом, - підкреслив Микола Аракелович. - Це приморське місто з його унікальною природною зоною, кліматом, чудово підходить для оздоровлення дітей нашої територіальної громади. В свою чергу, ми готові приймати на літнє таборування дітей з Генічеська. Бо і в нас прекрасна місцевість. Географічно Радивилівська територіальна громада розташована поряд з  цікавими історичними пам’ятками. Тож ми відкриті до такої співпраці.

Довідково:  в травні 2018 року Радивилівською міською радою було укладено Меморандум про співпрацю із Гміною Нове Республіки Польща. Документ підписаний Радивилівським міським головою Миколою Карапетяном та бурмістром Гміни Нове Чеславом Волінським.  Відтоді наша територіальна громада активно розвиває українсько-польські відносини у сфері культурно-освітньої діяльності та цивільного захисту населення.

За цей, порівняно, недовгий час, партнерство між містами підкріплене солідним  переліком вагомих досягнень. Так, зокрема, місцевий рятувальний підрозділ ДСНС поповнився двома одиницями спецтехніки - пожежними автоцистернами, а також спорядженням та засобами для ефективного проведення рятувальних операцій.

У рамках реалізації Меморандуму про співпрацю сімнадцятеро польських тінейджерів провели літнє таборування  у нашому місті, відвідуючи наймальовничіші туристичні куточки регіону. Їм було організовано цікаві та пізнавальні поїздки у Львів, Олеський та Підгорецький замки. В свою чергу, і міські діти побували на тижневому відпочинку в Гміні Новій Республіки Польща (за 750 км від Радивилова). Усі були вражені не менш теплим та гостинним прийомом, високою турботою та уважним ставленням до себе.

Крім того, з 2017 року Радивилівська громада співробітничає з туристичним Закарпаттям. Предметом партнерської угоди став досвід Радивилівської міської ради у питаннях реформи децентралізації влади, створення і діяльності ОТГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних