БО Є ТАКА ПРОФЕСІЯ – ТВОРИТИ І ДАРУВАТИ СВЯТО!

Дата: 09.11.2021 11:31
Кількість переглядів: 956

Фото без описуСЬОГОДНІ, 9 ЛИСТОПАДА, ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА АМАТОРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА

Культурологічну діяльність Радивилівської територіальної громади здійснює комунальний заклад «Радивилівський міський будинок культури» Радивилівської міської ради та його філіали – «Будинок культури Підзамче» (директор Світлана Атаденко), «Клуб Гаї-Лев'ятинські» (завідувачка Інна Бурмай),  «Клуб Дружба» (завідувачка Світлана Досмамедова), «Клуб Перенятин» (завідувачка Мирослава Воронко), «Клуб Немирівка» ( завідувачка Марія Чукась),  «Клуб Бугаївка» (завідувачка Любов Федорчук).

У комунальному закладі «Міський будинок культури» діє 15 формувань, в яких займаються 302 учасники; з них 6 колективів носять почесне звання «народний аматорський», та 3 – «дитячий зразковий». Це - народний аматорський хор, народний аматорський театр,  народний аматорський театр мініатюр «Веселі куми»,  народний аматорський ансамбль пісні «Забава», народний аматорський ансамбль сучасної пісні «Лелія», народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Нюанс», зразковий сучасний ансамбль сучасного танцю «Калейдоскоп», зразковий вокальний ансамбль «Барвінок», зразковий аматорський хореографічний ансамбль «Soul Aрт».

 Радивилівським міським будинком культури та його філіалами впродовж 2021 року здійснено близько 40 культурно-масових заходів. До того ж,  в 2021 році відбулася успішна атестація народних та зразкових аматорських колективів міського будинку культури

Мистецькі колективи Будинку культури впродовж  2021 року брали участь у міжнародних, всеукраїнських, обласних фестивалях та конкурсах: це - міжнародний фестиваль-конкурс «Місто Лева»,  Х-му міжнародному шоу фестивалі талантів в Болгарії, в курортному місті Кітен, де радивилівські колективи стали призерами одразу  двох перших місць; взяли участь у фестивалі «Нappy New Year», а також долучились до фестивалю в м.Кемер (Туреччина).

 Таланти радивилівської сцени стали одними із найяскравіших на всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної класичної та сучасної хореографії «Осінній листопад -2021»,  народний театр і народний хор МБК взяли участь в урочистостях по вшануванню загиблих козаків Берестецької битви, а також стали учасниками районного фестивалю  «Мандруймо Рівненщиною», який  проходив у м.Дубно.

Нещодавно народний аматорський театр взяв участь у фестивалі театрального мистецтва, який проходив в місті Острозі, з виставою «Безталанна» І.Карпенка-Карого.

Саме завдяки таким людям, талановитим і креативним, справжнім професіоналам своєї справи,  культура , як галузь, попри всі виклики сьогодення, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи. У зв’язку з епідемічними обмеженнями тепер нечасто випадає нагода зібратися у концертному залі. Але аматори народної творчості продовжують  виявляти ініціативу, долучати громаду до багатих витоків української культури, запрошуючи глядачів на різноманітні онлайн конкурси, онлайн виступи, онлайн концерти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних