В РАДИВИЛОВІ ВІДКРИЮТЬ МОЛОДІЖНИЙ ХАБ

Дата: 29.10.2021 12:36
Кількість переглядів: 562

Це буде перший молодіжний простір європейського зразка в місті: з лаундж-зоною (для перегляду кінофільмів), ворк-зоною та локацією для проведення заходів – занять з іноземних мов, комп’ютерної грамотності, бізнес-тренінгів, обміну думками й втілення громадських ініціатив. Загальна вартість проекту – 408 703,00 гривень, в тому числі 100 000 гривень буде профінансовано з обласного бюджету.

           Фото без опису

Слово ХАБ прийшло до нас з Англії і дослівно означає «вузол». Зараз цим словом також позначають місце, яке об’єднує розвиток і розваги. ХАБ – це вільний просвітницький молодіжний простір, на базі якого молодь може цікаво та корисно проводити час, розробляти спільні проєкти, обговорювати актуальні для них теми. Також у роботі ХАБів передбачені тренінги, майстер-класи, зустрічі із успішними людьми.

Проєкт був розроблений Радивилівською міською радою та поданий на щорічний обласний конкурс проектів розвитку громад.

Концепція розвитку громади в цьому соціальному напрямку отримала успіх та підтримку конкурсної комісії. Відтак, проєкт буде реалізовано на умовах фінансового партнерства міської ради з обласним бюджетом.

Під майбутній ХАБ в Радивилові переобладнають фойє другого поверху міського Будинку культури.

Інтер’єр повністю перепрофілюють під молодіжну територію – тут проведуть поточний ремонт,  придбають меблі та необхідне обладнання.

В межах цієї однієї локації можна буде консолідувати всі зусилля для розвитку культурних та соціальних проектів для громади.

- Вирішення потреб молодіжного середовища у громаді неможливе без обладнання території, яка б дозволяла зустрічатися молодіжному активу громади. Тут, у ХАБі , молодь відчуватиме відповідальність та причетність до розбудови своєї громади. Саме молоде покоління має великий потенціал до креативних ідей, творчості, багато енергії для створення чогось нового та цікавого. Тому радивилівський ХАБ стане чудовим місцем для активності, творчості та комунікації радивилівської молодіжної спільноти, -  зазначила Орися Сиротюк, проектний менеджер Радивилівської міської ради, яка вивчає громадські запити, успішно розробляє теми для проектів, ініціює креативні ідеї, що і цьогоріч на конкурсному відборі також були визнані одними з кращих.

У новому молодіжному ХАБі старшокласники, студенти зможуть не лише провести активно час, але й налагодити комунікацію, спільно реалізовувати цікаві проєкти, дискутувати на різні теми за участю лекторів, організовувати лірико-акустичні вечори.

На сьогодні культурно-освітню роботу у Радивилівській громаді забезпечують 2 Будинки культури, 7 клубних установ, 7 бібліотечних закладів, Радивилівська дитяча школа мистецтв та Будинок школяра.

 Аналіз запитів місцевої молодіжної спільноти дав змогу визначити, що в громаді має з’явитися якісно нова сучасна локація для змістовного дозвілля, яка забезпечить шанс молодим людям високоефективно самореалізуватися.

***

Загалом, Радивилівською міською радою на щорічний обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад у 2021 році подавався доволі широкий перелік ідей для реалізації коштом співфінансування з місцевого та обласного бюджетів – це, зокрема, і облаштування боксерського рингу в Радивилівській КДЮСШ, встановлення в центрі міста вуличного LED-екрану, розвиваючий ігровий майданчик для вивчення правил дорожнього руху в першому міському дитсадку «Сонечко», придбання устаткування для пакування відсортованих  побутових відходів, тощо. Наразі, разом із створенням молодіжного хабу у громаді реалізовуватиметься ще один проект-переможець конкурсного відбору: на місці проведених археологічних розкопок колишніх оборонних бастіонів в Башарівському старостинстві створюватиметься туристичний бренд «Перенятинські вали». Це підвищить туристичний імідж громади, Радивилівська ТГ матиме власний яскравий «туристичний магніт».

Участь громади у проектних конкурсах відкриває нові можливості для розвитку та реалізації напрацьованих ідей на умовах залучення додаткових інвестицій. В даному випадку – субвенції з обласного бюджету.

За минулий рік громада також має напрацьовані  успішні практики – на умовах співфінасування обласного та місцевого бюджетів створено багатофункціональний реабілітаційний простір для дітей з особливим освітніми потребами  на базі інклюзивно-ресурсного центру. Дітям Радивилівщини з проблемами опорно-рухового апарату придбано там встановлено ефективне обладнання для корекційних занять.

Одне із питань на порядку денному сучасного життя – спорт. В цьому напрямку міською радою також  успішно впроваджено проектну ініціативу – в Радивилівському парку збудовано сучасний скейт-майданчик для занять екстремальними видами спорту. Таким чином, зросла спортивно-оздоровча зайнятість місцевих дітей та підлітків. Громада активно орієнтується на сучасні тенденції розвитку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних