У ЗНАКОВУ ДАТУ УКРАЇНСЬКОЇ ІСТОРІЇ

Дата: 28.10.2021 15:07
Кількість переглядів: 462

СЬОГОДНІ, 28 ЖОВТНЯ, МИНАЄ 77 РОКІВ ВІДТОДІ, ЯК ВІЙСЬКА ФАШИСТСЬКОЇ НІМЕЧЧИНИ ТА ЇЇ СОЮЗНИКІВ БУЛИ ВИГНАНІ З ТЕРИТОРІЇ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ.

Фото без опису

День визволення України від фашистських загарбників встановлений Указом Президента від 20.10.2009 року.

Про страшну воєнну круговерть, яка понівечила мільйони людських доль, убивала на своєму шляху кожного, хто не хотів скорятися загарбникам, перетворила на руїни міста і села, сьогодні згадували у Радивилові.

В місті відбулися меморіальні заходи із вшанування героїчного подвигу та світлої пам’яті воїнів, полеглих у Другій Світовій, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та могил загиблих визволителів.

Усі заходи пройшли з відповідним підпорядкуванням до карантинних вимог, дотриманням соціальної дистанції.

На Меморіалі Слави, на місці вічного спочинку воїнів тієї вже далекої війни, Радивилівський міський голова Микола Карапетян закликав хвилиною мовчання вшанувати їх світлу пам'ять. Багатьом тоді в молоді роки судилось піти на поле бою, щоб ціною власного життя відстояти свободу рідної землі.

Серед них і чимало наших земляків, жителів Радивилівщини, які героїчно полягли, щоб визволена Україна сяяла посмішками щасливих людей, які зуміли вистояти, вижити, і далі творити мирну історію Батьківщини.

Міський голова зазначив, що хоробрість, непохитність, мужність, велика віра у перемогу над ворогом – цим жили воїни і трудівники тилу, жив увесь наш народ.

І хоч минатимуть роки, змінюватимуться покоління, все менше залишатиметься свідків того кривавого лихоліття, ми повинні цінувати і пам’ятати Героїв тієї перемоги. Їхні імена – назавжди в українській долі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних