У РОКОВИНИ ТРАГЕДІЇ

Дата: 29.09.2021 11:58
Кількість переглядів: 271

Фото без описуДень пам’яті жертв Бабиного Яру щорічно припадає на 29 вересня. Бабин Яр відомий тим, що там відбувалися масові розстріли євреїв. Проте його жертвами стали не тільки вони.

У Бабиному Яру також розстрілювали ромів, душевнохворих, порушників комендантської години, радянських військовополонених, підпільників, в’язнів Сирецького концтабору.

Крім того, тисячі жертв Голодомору 1932-33 років поховали саме у Бабиному Яру.

Місцем масових розстрілів Бабин Яр став у період з 1941 до 1943 року, під час окупації Києва нацистами. Протягом цього часу загарбники розстріляли тут близько 100-150 тисяч осіб, дві третини з яких були єврейського походження.

Наймасовіший розстріл євреїв у Бабиному Яру відбувся 29-30 вересня 1941 року. Тоді від рук нацистів загинуло майже 34 тисяч осіб. Загарбники збирали людей на спеціальній заставі, відбирали у них документи, коштовності, змушували роздягатися і виводили до краю яру. Там їх розстрілювали з кулемета. 

Зранку, 29 вересня, у День пам’яті жертв Бабиного Яру в урочищі Пороховня поблизу Радивилова побувала делегація з міської ради. Тут, на місці масового розстрілу євреїв фашистськими окупантами встановлено пам’ятну стелу. Керівники територіальної громади поклали квіти до її підніжжя та пом’янули безневинно загиблих мирних громадян.

 

Володимир Мартинюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних