Сьогодні, 17 вересня, - День рятівника. Це свято професії, яку обирають лише люди сильні і відважні, готові мужньо протистояти небезпеці і прийти на допомогу тим, хто чекає захисту від розбурханих стихій вогню, води, шквального вітру та інших природних чи техногенних бід.

Саме в цей день наше суспільство вшановує героїчну працю рятувальників, їх мужність, силу і витримку. Бо надзвичайні ситуації, що непроханими гостями приходять у наше життя, часто, мають страшні і руйнівні наслідки. Тому дуже важливо бути впевненим, що в складну хвилину буде кому надати професійну допомогу, вчасно прийти на поміч.

У Радивилівській громаді щодня напоготові запобігти, врятувати, допомогти тим, хто в біді, бійці 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Керівництво та жителі громади високо цінують їх мужність, самовідданість, постійну готовність до найсуворіших випробувань, здатність до самопожертви задля порятунку життя та охорони здоров’я громадян. Відтак сьогодні, у день професійного свята, вогнеборцям-рятівникам було адресовано найщиріші слова вітань та подяки. Працівників особового складу місцевої пожежно-рятувальної частини привітали керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради Сергій Гуща, провідний спеціаліст з надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційної оборонної роботи і охорони праці міської ради Віталій Воронко. Почесним гостем урочистого зібрання був і настоятель Радивилівського храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Тарас (Сухожак). Він поблагословив колектив, в якому щодня хтось ризикує власним життям задля порятунку інших, здійснив окроплення освяченою водою. З вітаннями радивилівських надзвичайників відвідала також керуюча справами виконавчого комітету Крупецької сільської ради Ольга Яковлєва.

Побажавши щастя та добра сім’ям, міцного здоров’я та повсякчасного Господнього захисту, представники обох громад, на території яких здійснюють оперативно-рятувальні завдання бійці цього підрозділу, виконали урочисту місію нагородження Почесними грамотами Радивилівської міської та Крупецької сільської рад.

Крім того, у день професійного свята Сергій Гуща та Ольга Яковлєва передали місцевим рятівникам придбане бюджетним коштом сучасне захисне спорядження – протипожежні шоломи та протипожежне взуття. Щоб вогнеборці без ризиків для власного здоров’я могли проводити необхідні рятувальні дії в умовах шкідливих факторів пожежі.

Спецодяг та захисне спорядження, так само як і технічне обладнання, дуже необхідні при виконанні повсякденних службових завдань. Про це зазначив у своєму зверненні підполковник служби цивільного захисту України, заступник начальника 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області Богдан Гетьман. Ці речі допомагають ефективно впоратись в надзвичайній ситуації, особливо, коли відлік на порятунок людського життя зводиться до хвилин...

Нагадаємо: в серпні від польських колег-пожежників рятувальники Радивилова отримали спеціалізовану установку, завдяки якій зможуть діставати потерпілих з колодязів, глибоких обривів, тощо. А також надувний борт - для здійснення спецоперацій на тонкій кризі.