ДО ВІДОМА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ!

Дата: 09.09.2021 15:04
Кількість переглядів: 834

Фото без описуВідповідно до вимог чинного законодавства в період з 11 липня 2021 року до 10 жовтня 2021 року (включно) необхідно подати державному реєстратору документи, передбачені законом, та здійснити оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до положень статей 17, 17-1, 22 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» структура власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства, є одним із обов’язковим документів, який подається для проведення реєстраційних дій та підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи (далі - КБВ).

З 11 липня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності».

Відповідно до частини четвертої Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань мають міститися відомості про кінцевих бенефіціарних власників та які зареєстровані до набрання чинності Наказом про структуру власності, з дня набрання чинності таким актом протягом трьох місяців мають подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Із зразками складання схематичного зображення структури власності можна ознайомитися на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України за посиланням: https://mof.gov.ua/…/samples_of_drawing_up_a_schematic_repr…

Отже, для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ державному реєстратору необхідно подати:

заяву форми 2 (затверджена наказом Міністерства юстиції України від 08 липня 2021 року № 2398/5 «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 18 листопада 2016 року № 3268/5», зареєстрований у Міністерстві юстиції 08 липня 2021 року за № 895/36517.)

структуру власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності;

витяг, виписку чи інший документ з торгівельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи – нерезидента в країні її місцезнаходження, - у разі, якщо засновником юридичної особи є юридична особа – нерезидент;

нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, - для фізичної особи – нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного демографічного реєстру, - для фізичної особи – резидента.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних