На позачерговому пленарному засіданні Радивилівської міської ради депутати розглянули та ухвалили відповідні рішення з більш як сорока питань порядку денного. Одне із них стосувалось головного фінансового кошторису, по якому далі територіальна громада буде жити і розвиватися.

 

Мета прогнозу полягає у формуванні послідовної та передбачуваної бюджетної політики на рівні громади шляхом створення дієвого механізму управління бюджетним процесом, наголосив Радивилівський міський голова депутатам під час розгляду проекту рішення. В умовах нових епідемічних хвиль, з якими пов’язані ведення жорстких карантинних умов, важливо утримувати стратегічне збалансування бюджетних показників,  від яких залежить зменшення фінансових ризиків під час обов’язкових видатків та забезпечення загальної економічної стабільності в громаді.

З метою реалізації державної політики України в галузі довкілля захисту життя і здоров’я мешканців населених пунктів громади від негативного впливу, зумовленого забрудненням довколишнього середовища, депутати затвердили «Програму охорони навколишнього середовища Радивилівської територіальної громади на 2021-2025 роки»; затвердили Положення про публічні електронні консультації з громадськістю з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування у Радивилівській громаді. Е-консультації, як зазначив у доповіді керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради Сергій Гуща, дадуть змогу всім жителям територіальної громади для вільного доступу до інформації про діяльність органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості їх діяльності.

Вносячи зміни у Програму забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг, рішенням сесією міської ради було доповнено додаток з розрахунком потреб у коштах для забезпечення діяльності центру – задля підключення комп’ютерної програми  з реєстру Радивилівської територіальної громади до промислового середовища системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта».

Вносячи зміни до місцевого бюджету, депутати ухвалили зміни в розподіл доходів та видатків, зокрема – надали субвенцію з місцевого бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів Рівненському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки ( для другого відділу Дубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на поточні видатки), затвердили зміни в розподіл витрат на реалізацію місцевих програм у 2021 році.

Після того, як депутатами було розглянуто та прийнято відповідні рішення із блоку земельних питань, секретар міської ради Інна Герасимчук зачитала відповідь  Міністерства інфраструктури України у відповідь на  звернення депутатів міської ради Радивилівської територіальної громади щодо недопущення закриття стаціонарних відділень Укрпошти по сільських населених пунктах.

Відповідною Постановою Кабінету Міністрів України  від 29.03.2021 року  «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», вже з  1 вересня  більш ніж 2 мільйони українських пенсіонерів будуть примусово переведені на отримання пенсій через банківські рахунки. Це означає, що всі листоноші, які нині надають всі 100% послуг, зокрема це передплата газет та журналів, доставка ліків і товарів за каталогами, а також фінансові послуги (виплата пенсій, сплата комунальних послуг, поштові перекази тощо), будуть звільнені. Натомість українськими селами будуть курсувати мобільні групи від «Укрпошти» - автотранспортні засоби, що продовжать виконувати поштові функції, тобто доставляти пенсії, товари, ліки, перекази, посилки, кореспонденцію, газети тощо. Пересувна пошта складатиметься з трьох працівників: листоноша, керівник відділення та водій-супроводжувач.