ГОРДИМОСЯ І ВІТАЄМО:

Дата: 07.09.2021 17:11
Кількість переглядів: 614

РАДИВИЛІВ ВІДВІДАВ ДЗЮДОЇСТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПАРАЛІМПІЙСЬКОЇ ЗБІРНОЇ,  БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР ЛІТНЬОЇ ПАРАЛІМПІАДИ В ТОКІО.

НА П’ЯТОМУ ДНІ ЗМАГАНЬ СЕРЕД ЧОЛОВІКІВ ( ВАГОВА КАТЕГОРІЯ – ДО 90 КІЛОГРАМІВ), НАШ ЗЕМЛЯК, РІВНЯНИН ОЛЕКСАНДР НАЗАРЕНКО, ВИБОРОВ У ПОЄДИНКУ З БРАЗИЛЬЦЕМ МЕДАЛЬ, ЯКА ТОДІ СТАЛА 37-ма У ЗАГАЛЬНІЙ «СКАРБНИЧЦІ» КОМАНДИ.

Фото без опису

Україна вельми результативно завершила Паралімпіаду в Токіо, яка стартувала 24 серпня і тривала до 5 вересня. Упродовж 12-ти змагальних днів українські спортсмени виграли 98 медалей: 24 золоті, 47 срібних, 27 бронзових і у підсумку посіли 5-те місце за кількістю нагород і 6-те у загальнокомандному заліку.

Разом із іншими спортсменами із вадами зору, спортивний гарт країни на найбільших міжнародних змаганнях представляв  і наш земляк, рівнянин Олександр Назаренко.

Вдумлива боротьба із сильними суперниками, ефективний розрахунок сил, і в підсумку, заслужена почесна нагорода.  Загалом, «бронза» рівненського дзюдоїста стала 37-ю медаллю у скарбничці збірної команди України на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо.

- Кожна медаль -  це почесна нагорода, за якою  великий шлях фізичної  підготовки і тяжка праця, - розповідає представник Національної паралімпійської збірної, який побував цими днями з візитом у Радивилівській міській раді.  Мало хто знає, але в наше місто маршрут  одного із найсильніших дзюдоїстів світу  пролягає часто: тут проживають близькі родичі сім’ї Назаренків, їх друзі та знайомі. Відтак, про найпрестижнішу з  міжнародних спортивних подій її безпосередній учасник розповів  під час візиту до міського голови Миколи Карапетяна:

- Змагання дуже масштабні, на спортивній арені були представлені 162 делегації з різних країн. Це сильні, натреновані учасники, кращі з кращих, - зазначив Олександр Назаренко.

Щоб потрапити на Паралімпійські ігри по дзюдо, спортсмен пройшов складну дистанцію з відбіркових турнірів, успішно провів поєдинки на змаганнях  Європи, виступив на чемпіонаті світу, плюс змагання Гран-прі у цій дисципліні, які є рейтинговими до завоювання ліцензій на Паралімпійські ігри.

Олександр Назаренко -  уродженець Дніпропетровська, з 2013 року проживає з сім’єю в  Рівному. З 10 років почав займатися дзюдо,  відтак, результатом 24 років, присвячених спорту, контрольною точкою багатьох поєдинків і перемог, стала участь дзюдоїста разом із іншими найсильнішими українськими спортсменами на цьогорічній літній Паралімпіаді в Токіо.

Це не перша престижна перемога Олександра Назаренка в змаганнях такого масштабу.  У 2016 році він також боровся за першість у складі Національної збірної Паралімпіади в Ріо. Тоді зайняв 2 місце серед дзюдоїстів.

Спортсмен зазначив, що підготовку команди до Паралімпіади суттєво ускладнили карантинні обмеження в зв’язку із пандемією коронавірусу.  Змагання мали відбутися ще в 2020-му році, однак їх перенесли через несприятливу епідемічну ситуацію.  За його словами, протиепідемічні заходи під час Паралімпіади були  дотримані по максимуму. А, як зазначив у одному з інтерв’ю головний тренер паралімпійської збірної України Михайло Романкевич,  все відбувалось з обов’язковим дотриманням маскового режиму, як на вулиці, так і на змаганнях, в їдальні. Маски можна було зняти лише в номері готелю. Тести , як і олімпійці, тренери також здавали кожного дня.

Щоб уникнути ризиків для здоров’я,  і туристична програма учасників була вкрай обмежена.

- Токіо ми бачили хіба що з вікна автобуса, доки доїжджали із селища  в спортзали.  Але, в загальному, все пройшло класно, - підводить підсумок наш земляк, який став одним із найсильніших дзюдоїстів світу в своїй ваговій категорії.

Радивилівський міський голова Микола Карапетян, в свою чергу, висловив вітання почесному гостеві нашого міста,  побажав подальших успіхів у його спортивній кар’єрі.

Завдяки таким, як Олександр Назаренко, Україна здобула медалі в 10-ти видах спорту з 15-ти, в яких була представлена. Тож їхні нагороди – це гордість всієї країни, це можливість вкотре пересвідчитися, яких висот можна досягнути, якщо ставити перед собою мету, бути наполегливим та міцним духом на шляху до її реалізації.

За престижну нагороду у своїй дисципліні учасник  Національної збірної висловив подяку тренерському штабу, професіоналам, які готували наших спортсменів, - Заслуженому тренеру України, головному тренеру українських паралімпійців  Михайлу Романкевичу,  тренеру Національної збірної з дзюдо  Івану Іваницькому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних