У РОКОВИНИ ГЕРОЇЧНОЇ ЗАГИБЕЛІ ВІЙСЬКОВОГО ВЕРТОЛІТНИКА-КОМАНДИРА АНДРІЯ БЄЛКІНА…

Дата: 24.06.2021 16:37
Кількість переглядів: 435

Сім років тому, 24 червня, Радивилівщину сколихнула сумна і скорботна звістка: під час проведення антитерористичної операції біля гори Карачун, що поблизу Слов’янська Донецької області, терористами-найманцями був збитий український військовий вертоліт Мі-8.

Фото без описуПід командуванням підполковника Андрія Бєлкіна, вертоліт саме повертався з блокпоста, на борту перебували фахівці, що встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення перемир’я в зоні проведення АТО. Сьогодні, у роковини героїчної загибелі відважного пілота з шаною та повагою міська громада згадувала подвиг Андрія Бєлкіна, який з раннього дитинства мріяв пов’язати своє життя з авіацією, і за вагомі досягнення у професії поповнив своїм іменем її героїчний фонд, оскільки був першокласним льотчиком. Він прожив коротке, але достойне життя, присвячене службі в Збройних Силах, захистові незалежності України. І це підтверджують і високі нагороди – орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, медалі «За сумлінну службу», «15 років Збройним Силам України», медаль ООН «UNMIL» за участь у миротворчій місії в Ліберії (Африка). Він загинув у небі над Слов’янськом у червні 2014-го, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, командира вертолітної ланки, підполковника Андрія Бєлкіна Указом Президента України № 599/2014 від 19 липня 2014 року нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). На місці вічного спочинку Андрія Бєлкіна, щоб вшанувати його світлу пам'ять, зібралися керівники Радивилівської територіальної влади, зокрема - заступник міського голови О.В.Пастух, керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради Сергій Гуща, представники Радивилівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Віддати шану пам’яті загиблому побратиму прибули вертолітники з Бродівської авіаційної військової частини Збройних сил України, а також дружина загиблого - Надія Бєлкіна. Підполковник Андрій Бєлкін (2.07.1977 – 24.06.2014) був родом з Алушти, командував вертолітною ланкою ескадрильї 16-ї окремої бригади армійської авіації. Служив у вертолітному полку в Бродах, проживав із сім’єю в селі Балки біля Радивилова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних