Під контроль - впорядкування сміттєзвалищ

Дата: 10.06.2021 16:48
Кількість переглядів: 1038

В населених пунктах Радивилівської територіальної громади посилено роботу із ліквідації несанкціонованих та неконтрольованих сміттєзвалищ, що становлять еколого-техногенну небезпеку.

Фото без описуЩоб активізувати процес збору та вивезення твердих побутових відходів від жителів сільської місцевості, Радивилівською міською радою реалізовується стратегія із розроблення та узаконення сміттєвих полігонів, що дасть змогу в подальшому якісно реалізовувати програму поводження з твердими побутовими відходами. Відтак, з метою вирішення питання про облаштування та паспортизацію місця для утилізації твердих побутових відходів, з робочим виїздом у Підзамчівському старостинському окрузі днями побували спеціалісти та керівники відділів архітектури та містобудування, а також земельних відносин, екології та благоустрою Радивилівської міської ради: М.Ярощук, В.Маркович, Н.Кучеренко, М.Грановський. Свої пропозиції під час обговорення розташування майбутнього полігону для вивезення твердих побутових відходів від населення висловила і староста Підзамчівського старостинського округу Л.Білевич. Попередньо на території старостинського округу були проведені необхідні заходи із ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища. Відтак, робочою групою було розглянуто ті ділянки на території старостинства, які максимально відповідають основним положенням проектування полігонів твердих побутових відходів відповідно до Державних будівельних норм України. Як зазначив головний архітектор міської ради М.Ярощук, при проектуванні полігонів ТВП слід враховувати визначені законодавством важливі чинники, що забезпечують експлуатаційну надійність, економічність, стійкість полігона як споруди, його довговічність та безпеку навколишнього середовища. Так, зокрема, одним із перших правил є дотримання меж санітарно-захисної зони: щоб отримати всі дозвільні документи, сміттєзвалища повинні розташовувати не ближче, аніж 0, 5 кілометра від житлової забудови, 0,2 кілометри від сільськогосподарських угідь та автомобільних доріг загальної мережі, 0,050 кілометрів від межі лісу і лісопосадок, не призначених для рекреації. Наступний виїзд робочої групи з метою вивчення ситуації з проектування паспортизованого полігону для утилізації ТВП заплановано провести у Сестрятинському старостинстві.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних