«НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ – НІ ГРАБЕЖІВ, НІ ТЯЖКИХ РОЗБОЇВ…»

Дата: 27.05.2021 14:46
Кількість переглядів: 584

Такі звітні  дані щодо стану злочинності та правопорядку подано радивилівськими правоохоронцями під час засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулось у четвер, 27 травня.

Фото без опису

Загалом, членами виконавчого комітету було розглянуто та прийнято відповідні рішення із більш як 20  питань порядку денного. Першим Радивилівський міський голова Микола Карапетян надав слово заступнику начальника ВП №2 Дубенського РВП ГУ НП в Рівненській області Олександру Конюшому. Із його звітної доповіді про те, як правоохоронцями здійснюється забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян було зазначено, що працівниками особового складу відділення поліції вживаються всі необхідні заходи щодо того, аби не допустити ускладнення криміногенної ситуації на території громади. Відтак, патрулювання на території міста здійснюється двома поліцейськими групами швидкого реагування, а в період проведення масових заходів до охорони громадського порядку залучається додаткова кількість правоохоронців. За звітний період, як зазначено доповідачем, на території міської громади не було скоєно ані грабежів, ні розбійних нападів.  Зареєстровано 79 злочинів, а саме 5 фактів нанесення тілесних ушкоджень, 37 фактів крадіжок, 30 із яких – розкрито, 10 фактів шахрайте, 4 із яких також розкрито. Виявлено 2 факти, пов’язаних із незаконним обігом зброї та боєприпасів. Міський голова, в свою чергу, підкреслив результативну  роботу поліцейських в плані дисциплінування  порушників швидкісного режиму на міських дорогах. Адже ситуація, коли водії дозволяють перевищення швидкості в межах населених пунктів  - недопустима через небезпеку аварійних ситуацій, в яких можуть постраждати люди.

Членами виконавчого комітету було також  заслухано звіт про роботу юридичного відділу Радивилівської  міської ради (доповідав начальник відділу Сергій Бусь) та про стан кадрової роботи та питання організації роботи з кадровим резервом в міській раді (доповідала начальник організаційно-кадрового відділу Наталія Коваль). Як було зазначено, структура Радивилівської міської ради нині налічує 10 відділів, 1 сектор, 2 відділи з правом юридичної особи та службу у справах дітей. Фактична чисельність працюючих станом на 1 травня становить 69 посадових осіб та службовців, ще 62 працівники здійснюють роботу в сфері благоустрою та техобслуговування. Цей показник у відсотковому співвідношенні становить 85 % від нормативної штатної чисельності структури виконавчих органів та загальної чисельності апарату міської ради. Як раціональний підхід до  штатного формування дає змогу зменшити навантаження на загальний бюджет громади, прокоментував міський голова Микола Карапетян. Він зазначив, що роботу, умовно кажучи,  ще одного комунального підприємства виконує створена  свого часу міською радою  бригада з благоустрою. Це дає змогу Радивилівській міській раді цілорічно здійснювати увесь об’ємний комплекс робіт з впорядкування, озеленення та прибирання міста. І, при цьому, ефективно використовувати фінансові ресурси.

Основою формування складу посадових осіб в міській раді є конкурсний відбір. Створено відповідну конкурсну комісію, яку очолює секретар міської ради Інна Герасимчук.  З січня по грудень 2020-го року було проведено 2 конкурси на заміщення вакантних посад, учасниками в яких стали 5 громадян.

Заслухавши доповідь Тетяни Франко, директора Радивилівського міського центру соціальних служб, з урахуванням потреб територіальної громади, рішенням виконавчого комітету було надано згоду на створення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства. За словами доповідачки, торік на території громади було виявлено 9 сімей, що потребували такої психологічної підтримки.

Під час розгляду питань порядку денного, з метою поліпшення екологічної ситуації та забезпечення поповнення зелених насаджень як в місті, так і в старостинських округах громади, було підтримано відповідний проект цільової програми «Ліси Радивилівської міської ради». 

Рішенням виконавчого комітету подано кандидатури двох  міських жительок на присвоєння їм Почесного  звання України «Мати – героїня».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних