Радивилівська громада - у десятці кращих в області

Дата: 21.05.2021 11:30
Кількість переглядів: 1028

Відповідно до офіційно оприлюднених результатів рейтингу інституційної спроможності і сталого соціально-економічного розвитку малих і середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч.

Фото без опису

Як організовувалась робота апаратом міської ради та її виконавчим комітетом, аби забезпечити такі високі досягнення в авторитетному обласному рейтингу, Радивилівський міський голова Микола Карапетян доповів депутатам під час традиційного щорічного звіту, який відбувся під час роботи чергової 9-ї сесії міської ради. Пленарне засідання проходило  у четвер, 20 травня. Участь в роботі сесії взяли старости старостинських округів, керівники структурних підрозділів міської ради, а також депутат Рівненської обласної ради Анатолій Грисюк.

У своїй звітній доповіді очільник територіальної громади зауважив, що 2020-ий став роком серйозних викликів, змін, наполегливої праці та прийняття непростих рішень. За підсумками перших місцевих виборів, після приєднання Бугаївської ОТГ, до складу Радивилівської міської територіальної громади тепер входить 24 населених пункти. Відбулось часткове перезавантаження управлінського апарату ради. Призначені старости старостинських округів, сформовано новий склад виконавчого комітету. Такі зміни були потрібні для формування нової системи прийняття ефективних управлінських рішень, впровадження інноваційних підходів у роботі міської ради та налагодження тісної комунікації з громадою.

- Виконуючи свій обов’язок, я звітую перед радивилівською громадою про зроблену за рік роботу. На жаль, і зараз ми всі змушені підлаштовуватись до реалій життя в умовах карантину. Тому цього року проводжу звіт лише перед депутатами ради та через засоби масової інформації, - наголосив Микола Аракелович. Він зазначив, що громада стійко втримала основні важелі життєзабезпечення в загрозливий час епідемії коронавірусу. Попри карантинні обмеження  і економічні виклики, міська рада активно впроваджувала реформи в галузях освіти, охорони здоров’я та децентралізації.

- Разом із депутатським корпусом, виконавчим комітетом міської ради вдалось впоратися з основними викликами, а також реалізувати пріоритетні завдання, пов’язані  з  першочерговими потребами наших жителів. Так, зокрема, в міську центральну лікарню вдалось придбати дороговартісне якісне медичне обладнання для малотравматичних хірургічних операцій, для молоді та дітей – обладнати нові спортивні локації. Зокрема, це сучасний скейт-парк. В опорний освітній заклад нашої громади на умовах співфінансування з державною програмою придбано шкільний автобус. Не припиняється вдосконалення інфраструктури і в старостинських округах. Велика робота проведена в напрямку вуличного освітлення сільських населених пунктів. Важлива складова благоустрою – ремонт автошляхів, тротуарів. В цьому напрямку теж виконано значний об’єм завдань із запланованого. Зокрема, прокладено новий тротуар на вулиці Почаївській, а виготовлена міською радою проектно-кошторисна документація дала початок великому дорожньому ремонту автотраси до Почаєва, яка пролягає через чотири старостинських округи нашої громади,   - зазначив міський голова.

Діяльність Радивилівської міської ради, як і в попередні роки, у 2020-му році була  спрямована на оперативне реагування цілеспрямоване розв’язання обґрунтованих вимог громадян.

Міським головою було зазначено, що найбільш актуальними і надалі є питання соціального захисту населення, забезпечення належної діяльності закладів освіти та охорони здоров’я, озеленення територій та підтримання благоустрою у населених пунктах громади. Усі плани і завдання спрямовані на те, аби дотримуватися обраної стратегії розвитку, щоб  громада розвивалась і забезпечувались комфортні соціальні умови для її жителів.

Депутатами було надано позитивну оцінку зробленій роботі та в ході голосування затверджено звіт міського голови. Після цього міські обранці розглянули ще більше двох десятків питань, пов’язаних із зверненнями  громадян в питаннях врегулювання земельних відносин, надання матеріальної допомоги. Так, зокрема, відповідним рішенням сесії з місцевого бюджету виділено кошти на допомогу постраждалій внаслідок пожежі жительці міста, багатодітній матері. Також затверджено об’єкти нерухомого майна територіальної громади, які включені в перелік об’єктів І типу для подальшої передачі в оренду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних