Це – невід’ємна складова загальноміського благоустрою. Весняні дощі підживили молоду зелень, і щоб  Радивилів цієї пори виглядав  естетично,  працівники з благоустрою міської ради проводять обкошування території.

Цими днями, як зазначив Микола ГРАНОВСЬКИЙ, спеціаліст міської ради з екології, земляних робіт та благоустрою, із бензокосарками впорядковують радивилівський парк ім..Т.Шевченка, дендропарк, а також підстригають газони на центральній площі та облагороджують придорожні алеї.

А от зелень на обочинах біля своїх помешкань радивилівцям слід взяти за практику обкошувати самостійно. Це, зокрема, передбачено Правилами благоустрою територіальної громади: обкошування алей, які розташовані поряд з приватними домоволодіннями, громадяни зобов’язані проводити з певною періодичністю самостійно. І в жодному випадку не допускати таких ганебних випадків, коли трава та бур’яни виростають мало не по коліна, і цим псують загальний вигляд міських вулиць. За це недбальство навіть передбачена адміністративна відповідальність: інспектор з благоустрою в усі подальші тижні буде здійснювати постійний моніторинг  і уповноважений складати адмінпротоколи. Найбільш безвідповідальним жителям приватного сектору, як і балансоутримувачам багатоквартирних  будинків доведеться сплатити штраф за не впорядковану прилеглу чи закріплену за ними територію.

Зрештою, якщо хочемо жити в чистому, красивому та доглянутому місті, маємо дотримуватися правил цивілізованої поведінки під час кожної пори року.