ВИСОКО ОЦІНИЛИ ТА ПОБАЖАЛИ ПОДАЛЬШИХ УСПІХІВ!

Дата: 18.05.2021 10:01
Кількість переглядів: 567

ЯСКРАВІ, ВИСОКОПРОФЕСІЙНІ, ТАЛАНОВИТІ, - ТАКИМИ ПОЧЕСНИМИ СЛОВАМИ ВИЗНАННЯ ЗАСЛУЖЕНО БУЛО ОХАРАКТЕРИЗОВАНО РОБОТУ МИСТЕЦЬКИХ КОЛЕКТИВІВ МІСЬКОГО БУДИНКУ КУЛЬТУРИ ВІД АВТОРИТЕТНИХ МИСТЕЦТВОЗНАВЦІВ РІВНЕНЩИНИ. В РАДИВИЛОВІ ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ АТЕСТАЦІЙНОЇ КОМІСІЇ, ДЕ АМАТОРИ МІСЬКОЇ СЦЕНИ ЗАХИЩАЛИ ПРИСВОЄНІ ЇМ РАНІШЕ ЗВАННЯ «НАРОДНИХ» ТА «ЗРАЗКОВИХ».

Фото без опису

У складі атестаційної комісії були представлені заслужені працівники культури України - директор Рівненського обласного центру народної творчості Володимир Самчук, заступник директора з науково-методичної роботи Феодосій Васєчко; старший викладач кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету Алла Самохвалова, а також наш земляк, уродженець с.Теслугів, заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри режисури Рівненського державного гуманітарного університету Юрій Мельничук.

Під час творчого огляду свої напрацювання продемонстрували, зокрема, народний аматорський ансамбль сучасної пісні «Лелія» (керівник Ірина Чорнобай), зразковий ансамбль сучасного танцю «Калейдоскоп», народний аматорський ансамбль "Нюанс" (керівник Яна Гуска), народний аматорський театр мініатюр «Веселі куми» (Галина Мирончук), зразковий аматорський ансамбль «Барвінок» (керівник Алла Комар), народний аматорський ансамбль пісні «Забава» (керівники Марія Петровська, Олена Кощук), а також народний аматорський хор міського Будинку культури (хормейстр Ярослав Жолнович).

Авторитетною суддівською колегією Рівненського обласного центру народної творчості було зазначено, що культурний рівень сценічної майстерності радивилівських колективів широко відомий як в межах Радивилівщини, так і на теренах всієї області. Високу мистецьку оцінку, за підсумками творчого огляду, було надано всім, без винятку, колективам. А виконавський рівень учасників народного хору навіть прирівняли до майстерності Державного академічного Волинського народного хору: за чистоту інтонування, вокально-тембровий колорит та правильно сформовані співацькі навички.

Це основні показники, які визначають успішну діяльність хорових колективів, і, як було підмічено, на радивилівській сцені вони близькі до ідеальних.

Кращі традиції хорового мистецтва в Радивилові нині примножуються завдяки Ярославу Жолновичу, який є художнім керівником і творчим наставником цього мистецького колективу, не тільки формує концертий репертуар, а й створює сприятливу атмосферу в колективі, вдало планує репетиційний процес, добирає ефективні форми та методи роботи. Все це, в результаті, успішно відображається на процесі мистецько- виконавської практики: народний аматорський хор Радивилівського міського Будинку культури неодноразово повертався дипломантом із обласних та всеукраїнських музичних фестивалів-конкурсів. Його спів є неповторним віддзеркаленням всього прекрасного і високого, що несе в собі українська пісня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних