Про подвиг пам'ять, як святиню, бережем

Дата: 10.05.2021 10:47
Кількість переглядів: 749

У РАДИВИЛОВІ ВІДЗНАЧИЛИ 76-ТУ РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ.
ЗА УЧАСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ ВЛАДИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ ДО ПАМ’ЯТНИКІВ ТА ОБЕЛІСКІВ ГЕРОЯМ ТІЄЇ ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ, ЯКІ ВІДСТОЯЛИ МИР НА НАШІЙ ЗЕМЛІ.

Фото без опису

На Меморіалі Слави відбулося поминальне богослужіння, яке провели священники міського храму Святого Олександра Невського. У хвилині мовчання громадськість міста, представники ветеранських організацій вшанували світлу пам'ять всіх тих, чиї імена викарбувані на обелісках та братських могилах. Хто поклав своє життя на полі бою, подарувавши нам мирне небо, можливість жити та виховувати дітей у вільній країні.
З вітальним словом до громади звернувся Радивилівський міський голова Микола Карапетян, який наголосив: 

- День Перемоги для всіх нас був і залишається дуже особливим святом. Ми усі разом з квітами та поминальною молитвою на устах стоїмо тут, на місці вічного спочинку солдатів тієї Перемоги. А, значить, пам'ятаємо про тих, хто йшов назустріч смерті в боях в ім'я порятунку Батьківщини; про тих, хто своєю героїчною працею в тилу наближав Перемогу; про тих, хто піднімав країну з руїн. Це День Великого Подвигу. Нам є що взяти від того повоєнного покоління. Це совість, порядність, честь, обов’язок, патріотизм. Прості, але надто вагомі поняття, що ніколи не старіють. 
Очільник громади висловив побажання миру, злагоди й  добробуту кожній родині, Божої благодаті і процвітання у вільній та незалежній Україні!
В День Перемоги, що як зразок мужності, сили духу й самопожертви і водночас вічної святої скорботи за тими, чиї життя зупинилося на полях бою, залишається з нами пам'ять про Другу Світову, радивилівці знову поклали до могил вічного спочинку загиблих визволителів квіти. Є герої, відомі всім, є герої маловідомі, а є взагалі нікому невідомі. З короткою молитвою, з ім’ям матері, дружини чи дитини,  солдати здійснювали неймовірні подвиги. Але ж значення подвигу, його цінність вимірюються не популярністю. Про це ніхто з героїв у ті моменти й не згадував. Вони вмирали за Батьківщину у смертельному вирі боїв. У партизанських нерівних сутичках. У катівнях концтаборів.  Ми не все знаємо про них. Ще не всіх названо поіменно…
До Дня Перемоги урочистості з покладанням вінків та квітів до обелісків та пам’ятників Героям Другої Світової відбулись по всіх старостинських округах громади, у поминальних відправах було вшановано світлу пам'ять земляків, які вмирали в боях за Батьківщину.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних