З метою запобігання заїзду транспорту на пішохідні зони, парки, сквери, бульвари та інші території загального користування, які потребують забезпечення безпечного руху пішоходів, у квітні минулого року виконавчим комітетом Радивилівської міської ради було прийнято рішення про встановлення обмежувальних елементів благоустрою одразу на шести міських локаціях.

Так, зокрема, спеціально виготовленими конструкціями в’їзд автомобілям обмежили на Меморіалі Слави, пішохідному бульварі Черняка,  на додаткових під’їздах на центральну площу Незалежності та пішохідну зону вулиці Четвертного. Перекрито рух для транспорту також на в’їзді у міський парк з вулиць Козланюка та Кременецької. З огляду на те, що в парку встановлено сучасний ігровий майданчик, спортивне поле із штучним покриттям, турніки для занять стріт-воркаутом, а з минулої осені збудовано ще і популярний серед тинейджерів скейт-майданчик, ця місцевість щодня є доволі таки жвавою і багатолюдною. Тут активно проводить свій час як учнівська молодь, так і наймолодші радивилівці. Відтак, дотримання безпекового компоненту на території парку є вкрай важливим кроком, здійсненим міською радою.

Однак, за повідомленням спеціаліста з благоустрою міської ради Миколи ГРАНОВСЬКОГО, металева конструкція, яка обмежує в’їзд автотранспорту в міський парк, систематично потерпає від дій невідомих вандалів. За період, відколи був встановлений, шлагбаум пошкодили вже вшосте. Знову доводиться замінювати зламаний навісний замок та лагодити металеву трубу, щоб парк не облюбували для зібрань автолюбителі. Під гарячу руку хуліганів потрапили і кілька паркових лавиць.

Відповідні дії класифікуються як адміністративне правопорушення, за яке, згідно з чинним законодавством,  передбачається накладення штрафу в розмірі 20 неоподаткованих мінімумів громадян або громадські роботи, терміном від 30 до 40 годин.

Усіх жителів міста просять повідомити у міську раду інформацію, яка б допомогла притягнути до відповідальності  осіб, причетних до вчинення цього зухвалого хуліганства.