Найбільший відсоток заяв від громадян, які надходять у Радивилівську міську раду,  становлять прохання про матеріальну допомогу. На фоні одиничних звернень про підтримку у вирішенні соціально-побутових проблем та надання допомоги на поховання деяких категорій осіб (які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у центрі зайнятості як безробітна); левова частина заявників просять виділити їм кошти на боротьбу із хворобами. Найбільше – онкологічними.

Таку статистику під час вівторкової оперативної апаратної наради в міського голови Миколи Карапетяна оприлюднила начальник загального відділу міської ради Олена Кожевнікова. Всього, за її словами, в період з 1 січня по 30 березня, у Радивилівську міську раду надійшло 105 заяв від жителів територіальної громади, 87 з яких містять прохання виділити кошти на боротьбу з важкими недугами. Радивилівською міською радою було позитивно розглянуто  усі заяви громадян і за цей час виплачено на вказані потреби понад  90 тисяч гривень.

Координація робочого тижня, традиційно, стартувала з інформування про балансові показники та  виконання дохідної частини місцевого бюджету. Про ситуацію в освітніх закладах територіальної громади міському голові доповів заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ігор Киричук. Починаючи із понеділка, 29 березня, через загострення епідемічної ситуації та виявлення нових інфікувань коронавірусом серед педагогічних працівників, всі заклади загальної середньої освіти перебувають на дистанційному навчанні. У такому форматі учні громади провчаться до 4 квітня.

Дошкільні навчальні заклади громади функціонують у звичному форматі. Прийом дітей відбувається відповідно до встановлених карантинних обмежень, коли батькам суворо заборонено проходити всередину приміщення  груп. Адміністрації  дитсадків  попереджено про відповідальність в разі, якщо у якомусь із дошкільних закладів буде виявлено відповідне порушення.

Той факт, що ситуація з поширення коронавірусної загрози набирає обертів на Радивилівщині, підтвердив і директор КНП «Радивилівська центральна міська лікарня» Федір Стецюк. Від доповів міському голові, що станом на вівторок, 30 березня, у районі зареєстровано вже 119 активних випадків, 102 особи перебувають на самоізоляції, 17 госпіталізовано. 

Про складну ситуацію із погашення накопиченої заборгованості за квартирну плату абонентами КП «Комунальник» повідомив директор Андрій Ковальов. Сума боргу сягнула більше двохста тисяч гривень, що суттєво позначається на збалансованості дохідної частини підприємства, а, відтак, і на основній щоденній роботі: організації ремонтних процесів, роботі з обслуговування житлового сектору міста, здійснення розрахунків за енергоносії, тощо. Підприємством наразі підготовлені позовні заяви до суду, аби через відповідну ухвалу стягнути із боржників неоплачені кошти за надані послуги.

В світлі конструктивних пропозицій відбулось планування основних завдань, розставлено головні акценти на проблемних ситуаціях, які слід вирішити першочергово. А на сьогодні це планування ямкового ремонту доріг комунальної власності, грейдерування грунтових шляхів на територіях старостинських округів, впорядкування зелених насаджень на вулицях, розчищення від сухостою та аварійних дерев територій кладовищ, тощо. Фахівцям відділу містобудування та архітектури, ЖКГ та приватизації було доручено в оперативні терміни реалізувати дієвий комплекс заходів, аби вирішити проблему хаотичного паркування транспортних засобів в центрі міста.  Більшість водіїв залишають власні автівки біля узбіч, навіть на розмітці пішохідного переходу, чим грубо порушують правила дорожнього руху. В подальшому, таке хаотичне паркування спричиняє блокування проїжджої частини, особливо у базарні дні, створюються затори. Ситуація небезпечна як для автомобілістів, так і для пішоходів.

Щоб врегулювати проблему, в центральній частині міста планують встановити спеціальні обмежувальні знаки, які забороняють зупинку і стоянку транспортних засобів. За порушення правил дорожнього руху недобросовісних водіїв будуть притягувати до відповідальності так, як цього вимагає закон.

Наталка Янчин