В Радивилові триває робота з впорядкування зелених насаджень

Охайні та доглянуті вуличні дерева є важливою складовою в комплексній стратегії благоустрою кожного міста. Дерева ростуть, старіють і хворіють. Все це - природні процеси. Відтак, за ними необхідний постійний догляд. Відповідно до заходів впорядкування за зеленими насадженнями, працівники бригади з благоустрою Радивилівської міської ради уже здійснили санітарну обрізку та формування крон місцевих дерев. Така робота проводиться щороку ранньої весни, ще до початку брунькування. Без цих заходів більшість дерев і кущів втратили б свої декоративні властивості: набули б занедбаного, неохайного вигляду, створювали б небезпеку для громадян міста. 

Так, за перші дні березня бригаді з благоустрою вдалось впорядкувати дерева на вулицях Почаївській, Кременецькій, Парковій, 24 серпня, Четвертного, О.Невського, Грушевського. В найближчі дні роботи продовжать у міському парку відпочинку ім. Т. Шевченка: зріжуть аварійні та старі дерева, які становлять загрозу пішоходам.  За словами спеціаліста з благоустрою міської ради Миколи Грановського, всі небезпечні дерева по місту також підлягатимуть видаленню. Зрізання таких зелених насаджень здійснюється на підставі актів обстеження постійно діючої комісії з контролю за зеленними насадженнями міста. Загалом же, регулярне кронування дерев, спостереження за їх станом, а також знесення дерев, що створюють небезпеку – це заходи, необхідні, щоб запобігти виникненню можливих проблемних ситуацій, які ризикують обернутися негативними наслідками. 

Починаючи з цього тижня, стартували роботи з очищення прибережної  смуги річки Слонівки. Територію активно прибирають від поваленого гілля, сухого очерету, чагарників та сміття з метою покращення її санітарно-екологічного стану.

В цей час  планується також  впорядкувати і зелені насадження в зоні відпочинку на ставку Молодіжний. В переліку завдань - зрізання аварійних та сухостійних дерев,  підстригання кущів, видалення дикорослих рослин, підрізання гілок та формування крон здорових дерев).