Радивилівці читали Шевченка та долучилися до спільної молитви для вшанування його світлої пам’яті

Тарас Шевченко для нас не просто геніальний український поет, твори якого ми вивчаємо і декламуємо. Кобзар це те, чи ми живемо, його слово – те, що може бути сильнішим за зброю.

Традиційно, 9 та 10 березня в Радивилівській громаді, як і по всій Україні й у світі, проходять шевченківські дні.

З нагоди 207-ї річниці від Дня народження велета українського духу, видатного поета, художника, мислителя, в Радивилові відбулися заходи із вшанування пам’яті Тараса Шевченка. Традиційно, біля погруддя Кобзареві, що в міському парку, зібралися представники влади територіальної громади, учнівство та педагоги освітніх закладів. Секретар міської ради Інна Герасимчук та перший заступник міського голови Віктор Ісюк відкрили захід церемонією покладання квітів до погруддя Кобзаря. Кращі читці-декламатори з навчальних закладів Радивилівської територіальної громади виступили з віршами великого поета, який, крізь плин часу, промовляє у своїх творах до всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців.

Народний аматорський хор КЗ «Радивилівський міський Будинок культури» акапельно виконав пісню на вірш Тараса Шевченка «Думи мої»… До спільної молитви в пам'ять про великого Кобзаря, чия творчість не втрачає своєї актуальності у наші дні, присутніх закликав настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Тарас (Сухожак). Він провів молебень та традиційне освячення пам’ятника.

В рамках тематичних Шевченківських тижнів у закладах культури та освіти територіальної громади відбулась низка цікавих та просвітницьких заходів. Щоб ширше познайомити учнівську молодь із творчістю  геніального співця українського народу,  в клубних установах, ліцеях, публічно-шкільних бібліотеках відбулись виставки малюнків, літературні години,  книжково-ілюстративні виставки, флешмоби з читання поезії Кобзаря, тощо.