ЗВУЧАТЬ В СЬОГОДЕННІ ПОЛУМ’ЯНІ ШЕВЧЕНКОВІ СЛОВА

Дата: 26.02.2021 15:34
Кількість переглядів: 1231

До річниці від Дня народження геніального Кобзаря - мислителя, пророка національного відродження в Україні, який став славою і гордістю нашого народу, заповітною думою, його безсмертною піснею, в територіальній громаді проходять традиційні шевченківські читання.

Фото без опису

За участю представників сільських філіалів КЗ «Радивилівський міський Будинок культури» проведено конкурс-огляд декламаторів Кобзаревої поезії. З року в рік головним завданням цього мистецького заходу є духовне виховання дітей та учнівської молоді, підтримка обдарованого учнівства, його збагачення навиками акторської та сценічної майстерності. А в тісному поєднанні передбачено і популяризацію творів основоположника української літератури Т.Г.Шевченка, українських класиків, сучасних авторів. Саме тому, за умовами конкурсу, учасники декламували три поезії – з літературної спадщини Кобзаря, Лесі Українки, ювілейне 150-річчя від Дня народження якої відзначали вчора, 25 лютого, а також один вірш українського автора на вибір.

Артистизм та сценічну майстерність юних аматорів сцени оцінювало конкурсне журі у складі методистів і спеціалістів КЗ «Радивилівський міський Будинок культури» Радивилівської міської ради.

Як і в попередні роки, учасники Шевченкіани готувались до літературного конкурсу креативно і творчо: використовували у виступах костюми, театралізацію та музичне оформлення. Ставили за мету серцем торкнутись до поезії Великого Кобзаря, щоб вдало передали глибокий зміст та емоційну багатогранність його безсмертних віршів.

Загалом у конкурсі прийняли участь 15 читців-декламаторів із старостинських округів Радивилівської територіальної громади. Традиційно, за підсумками творчого огляду, кращих учасників відзначать подяками та грамотами, зазначила голова журі Алла Комар. А переможці міського конкурсу-огляду будуть залучені до проведення урочистих заходів, пов’язаних з іменем Великого Кобзаря у річницю з дня його народження.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних