ПАМ’ЯТІ ТІЄЇ, ХТО ГОРДО УКРАЇНКОЮ СЕБЕ НАЗВАЛА

Дата: 26.02.2021 10:00
Кількість переглядів: 1110

У ювілейне 150-річчя від Дня народження геніальної поетеси, однієї з найталановитіших постатей не лише української, а й світової літератури, Лариси Петрівни Косач-Квітки (Лесі Українки), бібліотекарі Радивилівської центральної міської книгозбірні організували  шанувальникам її творчості поетичну читальню.

Фото без опису

Леся Українка – талановита  поетеса, перекладачка та громадська діячка, окраса і гідність української нації. Вона назавжди в ореолі найвеличніших постатей  нашого народу. Хоч важка хвороба відміряла їй коротке життя, але в серці наша талановита землячка мала те, що не вмирає. По собі Леся Українка залишила вражаючі поеми, прозові твори, понад 270 віршів, публіцистичні статті, а також неперевершені переклади світової класики. І зараз, по сплину більш як вікової історичної епохи, творчість Лесі Українки запалює вогонь емоцій в людських серцях. Її рядки актуальні і спонукають читачів до глибокого осмислення: а чи засвітила наша країна сьогодні свої досвітні вогні?

У ювілейну річницю від Дня народження письменниці, яка була справжньою поетичною квіткою своєї землі,  найповнозвучнішою струною душі свого народу, користувачі міської бібліотеки декламували твори з видань Лесі Українки, а учасники любительського ветеранського об’єднання «Надвечір’я» (керівник Марія Федорович) підготували добірку  музичних творів на її слова. Учасники поетичної читальні не лише слухали розповіді про видатну письменницю, а й  із  задоволенням цитували  її безсмертні вірші, пригадували сторінки біографії, знайомилися із літературою, представленою на тематичній книжковій виставці «Вона обрала собі горде ім’я – Українка» .

Леся Українка - одна із багатьох видатних історичних постатей, хто відвідували наше містечко в той час, як воно перебувало на кордоні двох імперій. І про це письменниця навіть згадувала у своєму листуванні з близькими друзями.  На честь цієї події та з нагоди відзначення в Україні 150-ї річниці від дня народження геніальної поетеси, радивилівським відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради було ініційовано мистецький відеопроект під назвою «Зустріч поза часом». В сюжеті - творче бачення радивилівців Лесиного знайомства з нашим містом.

Його перегляд організували у бібліотечній читальні, але краєзнавчо-дослідницьку роботу творчої групи може оцінити куди більш ширша аудиторія. Відеопроект цими днями розміщено на місцевих інтернет-ресурсах та в соцмережах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних