Цій темі була присвячена робоча нарада служби у справах дітей Радивилівської міської ради з старостами старостинських округів територіальної громади.

Сім’я це перший соціальний інститут у житті будь-якої людини і важливий чинник її успішної соціалізації в майбутньому. Саме тому в сучасних розвинених суспільствах соціальна робота із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, направлена на збереження родини для дитини, розглядається як основний і найбільш ефективний спосіб вирішення проблеми соціального сирітства.

Правильно організувати соціальну роботу  із вразливими сім’ями – одна із багатьох важливих вимог, з якими має справу у своїй роботі староста територіальної громади. Щоб вчасно виявити кризову сім’ю і, головне, повноцінно допомогти їй на шляху подолання складних життєвих умов, провідним спеціалістом служби Євгеном Федиком було підготовлено доповідь про порядок взаємодії суб’єктів соціальної роботи. За підсумками моніторингового обстеження приєднаних у Радивилівську територіальну громаду Бугаївського та Сестрятинського округів принагідно обговорено проблеми взятих на облік сімей у складних життєвих ситуаціях та розроблено заходи для їх вирішення.

Така комунікація керівників, відповідальних за правопорядок та соціальну стабільність на сільських територіях, із  структурними підрозділами органів місцевого самоврядування, дозволяє тримати ситуацію в проблемних сім’ях під контролем, а також  забезпечує ефективну площину для співпраці в плані соціальної профілактики.

Олена Пісарєва, начальник служби у справах дітей Радивилівської міської ради