Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави, нині є високий рівень злочинності. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття.

Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави, нині є високий рівень злочинності. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття.

Радивилівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області запрошує до співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності.

Взаємодіючи з сектором пробації, ви зможете допомогти суб’єктам пробації, які в силу обставин та складних умов життя, умисно чи з необережності вчинили кримінальні правопорушення й засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Тобто, під час відбуття покарання людина отримуватиме комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування сприятливих змін.

Діяльність волонтерів пробації здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України, Законами України «Про захист персональних даних», «Про пробацію» й нормативно-правовими актами.

Волонтером пробації може бути фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі. До волонтерської діяльності не залучаються особи, які мають не погашену або не зняту судимість, а також особи, які раніше були виключені зі складу волонтерів через дії та вчинки, що негативно вплинули на репутацію, порушили права суб'єктів пробації.

Волонтер пробації під час здійснення своїх повноважень має право на:

– безпечні й належні умови здійснення волонтерської діяльності, зокрема отримання достовірної, точної й повної інформації про порядок та умови провадження волонтерської діяльності;

– перебування на території й у приміщеннях підприємств, установ та організацій за дозволом їхніх керівників або уповноважених ними осіб;

– участь у відвідуванні суб’єктів пробації за місцем роботи або навчання;

– проведення зустрічей з суб’єктами пробації з метою здійснення заходів соціально-виховної роботи;

– захист своїх прав відповідно до законодавства;

– інші права, передбачені договором й законодавством.

 

Ми чекаємо Вас за адресою:

35500, м. Радивилів, вул. Почаївська, 17, Радивилівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області