З НАГОДИ СУМНИХ РОКОВИН

Дата: 19.02.2021 16:52
Кількість переглядів: 796

Минає сім років від тих трагічних подій на Майдані, коли в центрі української столиці закипала в жилах кров, і від куль снайперів гинули наші співвітчизники. Ціною власного життя вони захищали ідеали демократії, європейське майбутнє України.

Фото без опису

Небесна сотня – це наш біль, наші сльози і наш душевний щем вдячності. Ми не в праві забути ті морозні лютневі дні, коли Майдан перестав бути назвою місцевості, а став символом Свободи, бо саме там розгорнувся наймасштабніший протест у новітній історії України. Який, на жаль, мав жахливу  ціну – понад сотня передчасно обірваних життів…

Поминальним словом в переддень скорботної дати у Радивилівській територіальній громаді згадували криваві події  2013-2014 років. Біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбулось громадське віче. Представники влади територіальної громади, працівники структурних підрозділів міської ради та місцеві жителі зібрались для спільної молитви. На знак вшанування світлої пам’яті загиблих під час подій Революції Гідності було оголошено хвилину мовчання. Секретар міської ради Інна Герасимчук, заступники  міського голови  Віктор Ісюк, Олександр Пастух, поклали до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні, що в центрі Радивилова, живі квіти. Бо спомин про невинно убієнних згуртував живих цього дня. Учасники громадського віче також долучились до акції пам’яті, запаливши лампадки. Поминальне богослужіння провів отець Тарас (Сухожак), настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці з хористами.

У зверненні до громади священник зауважив, що саме на 20 лютого сім років тому  припав пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення 48 чоловік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних