На засадах підтримки і конструктиву

Дата: 18.02.2021 18:15
Кількість переглядів: 642

З робочим візитом у Радивилівській міській раді в четвер, 18 лютого, побував начальник територіального управління Служби судової охорони у Рівненської області, полковник Служби судової охорони Віктор Мороз.   

Оскільки судові охоронці вже забезпечують громадський порядок під час розгляду справ та захист приміщення Радивилівського районного суду, під час діалогу з міським головою Миколою Карапетяном було обговорено кроки ефективної підтримки їх діяльності.

Фото без опису

 

За останні роки в країні стали буденними випадки замінування судів, коли занадто емоційні відвідувачі органів системи правосуддя пошкоджують майно або знищують особисті речі учасників судових процесів, навмисно зриваються судові засідання, лунають погрози на адресу їх учасників. Саме це спонукало судову владу України до створення незалежного державного органу – Служби судової охорони. У квітні 2019 року Вища рада правосуддя своїм рішенням затвердила Положення про Службу судової охорони, чим розпочала створення цього державного органу з правоохоронними функціями.

Планується, що до кінця 2021 року під охорону Служби перейдуть більшість установ системи правосуддя України, та повністю буде вивільнено від виконання не властивих їм функцій підрозділи Національної поліції та Національної гвардії України. Гранична чисельність працівників Служби на кінець 2021 року планується на рівні 14 тисяч осіб.

Віднедавна у Радивилівському районному суді також запрацювало відділення 1 підрозділу охорони територіального управління судової охорони. Командування її місцевим осередком здійснює сержант Служби судової охорони Микола Братащук.  

На зустрічі в міського голови, разом із  начальником територіального управління Служби судової охорони Рівненської області Віктором Морозом, а також начальником відділу фізичного захисту організації безпеки суддів та підтримки територіального управління Служби судової охорони в Рівненській області з обслуговування Рівненської, Волинської, Житомирської областей,  підполковником Володимиром Мамаєм, було покладено початок плідної комунікації:

 -Ми здійснюємо поїздки у кожен район, де вже розпочала роботу Служба, моніторимо, як налагоджено її співпрацю з працівниками апарату суду і головами судів. Знайомимося з керівництвом територіальних громад, розповідаємо про призначення  Служби судової охорони у системі правосуддя, - зазначив Віктор Мороз. Він підкреслив, що для органів системи правосуддя безпекові питання є пріоритетними. Це бачення повністю поділяє з представниками Служби судової охорони і Радивилівський міський голова Микола Карапетян. Одним з  перших конструктивних кроків в напрямку подальшої співпраці Радивилівської ТГ із Службою судової охорони стала корисна ініціатива: співробітники її місцевого відділення, з ініціативи міського голови,  тепер зможуть  безкоштовно та в зручний час відвідувати тренажерний центр, обладнаний всім необхідним, щоб комплексно підтримувати себе в належній фізичній  формі.  

Принагідно керівництво обласного територіального управління Служби судової охорони побувало і у Радивилівському районному суді з метою ознайомлення роботи пункту пропуску та моніторингу рівня організації  професійної охорони судової установи. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних