У четвер, 28 січня, в залі засідань Радивилівської міської ради відбулась робоча зустріч начальника Радивилівської ДПІ Людмили Федун з головами Радивилівської, Козинської та Крупецької територіальних громад - Миколою Карапетяном, Іваном Школярем та Віталієм Мошкуном. Розглядались питання співпраці задля виявлення та забезпечення додаткових надходжень до місцевих бюджетів у 2021 році, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

На зустрічі також були присутні керівники структурних підрозділів головного управління ДПС у Рівненській області, а саме - начальник Дубенського відділу камеральних перевірок юридичних осіб Ніна Бакулевич, в.о. начальника Дубенського відділу адміністрування податків з фізичних осіб Алла Панчук, начальник Дубенського відділу роботи з податковим боргом Леся Провальчук, землевпорядники, керівники фінансових відділів територіальних громад (далі ТГ).

Серед основних тем робочої наради загострили увагу на потребі  виявлення додаткових резервів наповнення місцевих бюджетів та оновлення паспортів територіальних громад, вжиття заходів щодо детінізації відносин у сфері зайнятості населення, забезпечення погашення заборгованості по податку на нерухоме майно та земельного податку.

За підсумками зустрічі вирішено провести ретельний аналіз потенційних фінансових можливостей ТГ, активізувати взаємодію контролюючих органів з  представниками громад задля налагодження співпраці і напрямку виконання місцевого бюджету у 2021 році, виявлення та забезпечення додаткових джерел надходжень до бюджетів, удосконалення порядку надання адміністративних та інформаційних послуг, підвищення їх якості та забезпечення комфортних умов платникам податків.