Пам'ять жертв Голокосту вшанували хвилиною мовчання

Дата: 27.01.2021 15:52
Кількість переглядів: 464

Фото без описуСьогодні, 27 січня, в Міжнародний день ушанування пам’яті жертв Голокосту, представниками влади Радивилівської територіальної громади було проведено покладання вінків та квітів до меморіального комплексу, що на хуторі Пороховня Немирівського старостинства. Лісовий яр став місцем страти в 1942 році гітлерівськими нацистами близько 3 тисяч мирних людей, в основному  - євреїв Радивилова. Масові вбивства єврейського населення, як свідчать історичні джерела, почалися в травні 1942 р.

…У Пороховню 1942 року нацисти привели на розстріл із трьох ґетто, розташованих у Радивилові тисячі мирних жителів, в основному єврейської національності. Лише окремим приреченим тоді вдалося врятуватися із  немирівського лісового урочища, спершу вибратися із братської могили, щоб на увесь світ розповісти всю правду про цей жахливий злочин.  Ті трагічні події залишили важку і незагоєну рану у душах людей, які стали свідками кривавого терору німецьких загарбників, і у душах їх нащадків, - про це зауважив представник єврейської громади Радивилова Меїр Якович Гельбер.

Він наголосив: сьогоднішній захід – лише мала частинка того, що ми можемо зробити для вшанування пам’яті тисяч загиблих…

Такі місця масових розстрілів є місцями живої пам’яті і завжди будуть нагадувати про один із найбільших злочинів людства.  Очільник територіальної громади Микола Карапетян звернувся до присутніх, що ми повинні пам'ятати трагічні уроки історії і робити все, що залежить від нас, щоб не допустити їх повторення.

Пам'ять євреїв, безневинно страчених нацистами у роки Другої Світової війни, присутні вшанували хвилиною мовчання. Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних