А «дорожню карту» масштабної кампанії слід розробити вже впродовж найближчого місяця. Відповідне завдання під час щотижневої оперативної наради міський голова Микола Карапетян доручив керівникам усіх старостинських округів Радивилівської територіальної громади.

Відтак, в найближчі тижні з жителями сільських територій буде проведена комплексна інформаційно-розяснювальна робота. Старостам було рекомендовано звернутися за підтримкою до депутатів міської ради, які проживають у старостинських округах громади для того, щоб здійснити подвірний обхід мешканців сіл із роз’ясненнями про необхідність організації централізованого вивозу твердих побутових відходів. На цьому етапі спеціалісти Радивилівського КП «Комунальник» формуватимуть тарифну сітку, відповідно до якої буде сформовано абонентську плату за цей вид послуг сільському населенню.

Під час оперативної наради було проаналізовано результати наповнення дохідної частини місцевого бюджету, стан справ у медичній сфері та закладах освіти, ефективність реалізації основних заходів органами соціального захисту населення громади.

Так, зокрема, у своїй інформації Марія Пастух, начальник відділу забезпечення надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради зазначила, що віднедавна в Радивилівському ЦНАПі наразі проводиться прийом документів на новий вид допомоги – одиноким пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років, виплачується щомісячна соціальна допомога на догляд. Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 №633 «Про виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію,  та особам з інвалідністю та державної соціальної допомоги на догляд», якою визначено порядок виплати щомісячної державної соціальної допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років, та які потребують постійного стороннього догляду, у розмірі 40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що в грошовому еквіваленті дорівнює 685 гривень. Зазначено було, що в зв’язку із реалізацією нової послуги у ЦНАПі нині -  справжній аншлаг звернень від громадян зазначеної категорії. Суттєву підтримку адміністраторам ЦНАПу в організації оформлення допомоги на догляд надають соціальні робітники міського територіального центру, які здійснюють обслуговування літніх одиноких жителів громади. Вони збирають увесь необхідний пакет документів для подальшого оформлення державної грошової виплати.