Змінити концепцію, щоб відкрились нові перспективи

Дата: 26.01.2021 17:09
Кількість переглядів: 692

Фото без описуУ Радивилівській громаді обговорювали нові можливості для розвитку закладів культури.

 З робочою поїздкою місто цього тижня відвідала Любов Романюк, начальник управління культури і туризму Рівненської ОДА. У залі засідань Радивилівської міської ради за її участю відбувся актуальний діалог. На зустрічі були присутні Радивилівський міський голова Микола Карапетян, а також керівники  місцевих закладів галузі культури – Радивилівського історичного музею, КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв», центральної міської бібліотеки, КЗ «Радивилівський міський Будинок культури». Піднімалось питання щодо стану справ в питаннях культурно-мистецької діяльності у Радивилівській територіальній громаді. Основна увага була зосереджена практиці активної участі в проєктній діяльності. На сьогодні саме менеджерські здібності керівників закладів є запорукою того, що галузь може отримати додаткові переваги та інвестиційні надходження для подальших перспектив і розвитку.

Крім того, Любов Романюк наголосила: в пріоритеті часу – не лише підтримання колективами основної діяльності, але й першочерговість  впровадження платних послуг закладами культури. А для цього усім керівникам слід подивитися на звичні речі під новим кутом, щоб, в підсумку -  розробити цікаві ідеї.  Орієнтуватися і далі слід на потреби громадськості, модернізовувати та вдосконалювати творчі напрацювання, за потреби - об’єднувати мистецькі ініціативи, наприклад,  бібліотеків і клубів. І у кожній темі обов’язково  шукати якусь «родзинку», щоб привернути увагу громадськості.

Посадовиця також акцентувала увагу на важливості впровадження платних послуг закладами культури, в тому числі - і клубними установами у сільській місцевості.  Вони також мають взяти вектор на оновлення  концепції в своїй діяльності. 

Очільниця управління культури і туризму розповіла про переваги від залучення грантових інвестиційних  коштів у розвиток культурної галузі на території громади на прикладі  Всеукраїнського фестивалю-конкурсу козацької пісні «Встань, козацька слова, засвіти знамена». Оскільки фестиваль  був заснований на Радивилівщині, він і далі має хороші шанси тут продовжуватися.  Залучення ж грантових коштів дозволить цій мистецькій традиції стати вагомою культурною подією, яка відкриватиме перед територіальною громадою нові привабливі перспективи у царині туризму. Фото без опису

Озвучені пропозиції знайшли всебічну підтримку в учасників діалогу, які здійснюють керівництво закладами культури Радивилівської територіальної громади, і на сьогоднішній день готові максимально ефективно і продуктивно реалізовувати отримані пропозиції у своїй подальшій роботі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних