У ДЕНЬ, ЯКИЙ ОСВЯЧУЄ ЄДНІСТЬ ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Дата: 22.01.2021 14:07
Кількість переглядів: 355

Фото без опису22 січня цього року Україна відзначає 102-гу річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України». День Соборності України став офіційним державним святом з 1999 року.
 

Як і по всіх українських містах, пам’ятну історичну дату в Радивилові цьогоріч відзначили з дотриманням умов посиленого карантину – без багатолюдних громадських зібрань, але з традиційним покладанням квітів до пам’ятника борцям за незалежність України.

Хвилиною мовчання представники влади Радивилівської територіальної громади  - міський голова Микола Карапетян, його заступники  Віктор Ісюк, Олександр Пастух, - віддали символічну данину пам’яті всім, хто жертовно поклав життя за національне визволення, утвердження української державності.

Соборність держави – це не лише її територіальна цілісність, а також відчуття великої родини, спільного коріння і дружнього плеча.

З огляду на це  однією з головних традицій в День Соборності є утворення «живого ланцюга». Найперший такий українці створили 21 січня 1990 року. Тоді «живий ланцюг», в якому взялись за руки  450 тисяч учасників, зв’язав Івано-Франківськ, Львів і Київ.

Цьогоріч, попри посилені карантинні обмеження, ця традиція у нашій громаді знайшла відображення. Щоправда, як і більшість інших творчих  ініціатив,  у форматі онлайн. Зусиллями педагогів та учнівства закладів загальної середньої освіти Радивилівської територіальної громади вибудувався віртуальний ланцюг єдності.  «Україна – неподільна!» - цей меседж мотивував учнів надсилати свої фото у вишиванках, та у форматі онлайн символічно  взятися за руки.

 За останні роки свято Соборності набуло набагато глибшого звучання, а ідея національної єдності наповнилася новим, сучасним змістом. Сьогодні це не просто історична дата в календарі. Це сучасна українська реальність, яка мотивує гуртуватись довкола  ідеалів свободи та неподільності держави, а також утвердження миру й спокою на нашій землі.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних