Серед перших новорічних планів - благоустрій громади

Дата: 12.01.2021 16:27
Кількість переглядів: 390

Фото без описуПід час пленарного засідання позачергової 3-ї сесії міської ради, яка відбулась в понеділок, 11 січня, депутатами затверджено комплексну стратегію, відповідно до якої впродовж року в місті та сільських населених пунктах налагоджуватимуть безпечне та комфортне середовище для проживання.

Загалом же, на перше в цьому році голосування було винесено півдесятка питань. Участь у роботі сесії взяли 25 депутатів із 26-ти обраних. Пленарне засідання провів Радивилівський міський голова Микола Карапетян.

Сесійний 2021-й рік розпочали із затвердження цільової програми з благоустрою. Перед депутатським корпусом виступив перший заступник міського голови Віктор Ісюк, який обґрунтував основні шляхи і механізм її реалізації. Комфорт, чистота, функціональність та порядок – це ті характеристики, що в усі попередні роки визначали вектор господарських процесів у місті, а від моменту об’єднання – і в населених пунктах громади.  У доповіді було підкреслено, що Радивилівською міською радою щорік проводиться доволі об’ємна робота у сфері благоустрою. Практично завершено монтаж зовнішнього вуличного освітлення у старостинських округах, забезпечується належне утримання вулично-дорожньої мережі, озеленення міста, встановлення та реконструкція дитячих майданчиків, облаштування клумб, придбання спецінструментів, обладнання та інвентарю для забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані територій громади. Подальші кроки в цьому напрямку передбачають збереження всіх основних програмних  заходів, а також їх розповсюдження на нові старостинства, які віднедавна функціонують у адміністративному складі Радивилівської ТГ.

Під час обговорення стратегії місцевого благоустрою депутати загострили увагу на потребі якнайшвидшої  ліквідації стихійних сміттєзвалищ на сільських територіях. Міські обранці переконані, аби окраїни, а також найближчі лісосмуги та придорожні насадження не перетворювалися у засмічені полігони, назріла необхідність втілити і у старостинських округах  практику вивезення твердих побутових відходів від населення, за якою, починаючи від 2002 року, налагодило життєдіяльність місто. 

Порядок денний депутати продовжили розглядом питань «Про затвердження актів приймання-передачі майна та прийняття майна із власності  Бугаївської сільської ради Радивилівського району Рівненської області у власність Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області»,  «Про зміну назви та затвердження нової редакції статуту Немирівського ліцею Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області», а також «Про зміну назви, затвердження нової редакції статуту Бугаївського закладу дошкільної освіти  (ясел-садка) «Дивосвіт» комбінованого типу Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області та передачу майна в оперативне управління» - доповідала Ірина Ковалевська, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради. За підсумками попереднього розгляду матеріалів на спільному засіданні постійних профільних комісій, з усіх питань порядку денного депутатами міської ради були прийняті відповідні рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних