СКІЛЬКИ І КУДИ: ЯКИМ БУДЕ БЮДЖЕТ МІСЬКОЇ ГРОМАДИ НА 2021-Й РІК?

Дата: 23.12.2020 16:37
Кількість переглядів: 410

Фото без описуУ ВІВТОРОК, 22 ГРУДНЯ, РАДИВИЛІВСЬКІ ДЕПУТАТИ ЗІБРАЛИСЬ НА ТРЕТЄ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ПОЗАЧЕРГОВОЇ ДРУГОЇ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ. МІСЬКІ ОБРАНЦІ УХВАЛИЛИ ГОЛОВНИЙ ФІНАНСОВИЙ КОШТОРИС, ЗА ЯКИМ У НОВОМУ РОЦІ ГРОМАДА БУДЕ РОЗВИВАТИСЯ ТА ПРОДОВЖУВАТИ ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ЖИТТЄДІЯЛЬНІСТЬ  ВСІХ НАПРЯМКІВ І ГАЛУЗЕЙ. ЗА ПРОГНОЗАМИ, ДОХІДНА  ЧАСТИНА  БЮДЖЕТУ СКЛАДЕ 141 570 115,0 ГРИВЕНЬ: ВОНА Є ПОВНІСТЮ ЗБАЛАНСОВАНОЮ ІЗ ПЕРЕДБАЧЕНИМ РОЗПОДІЛОМ ВИДАТКІВ.

Повну економічну картину про фінансові надходження і перелік бюджетних витрат надала Ірина Довбиш, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. За пропозицією постійної комісії міської ради, депутати одноголосно підтримали проєкт рішення "Про бюджет Радивилівської міської територіальної громади на 2021 рік" за основу і в цілому. 

У зв'язку з процесом реорганізації районів, Радивилівською міською радою було ухвалено необхідні зміни в статутних документах всіх закладів та установ комунальної власності з прив'язкою до укрупненого в результаті децентралізаційних процесів Дубенського району. Для подальшої реалізації міською радою повноважень, визначених їй Конституцією і законами України, депутати затвердили організаційну структуру виконавчих органів ради, загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів (доповідав Сергій ГУЩА, керуючий справами міськвиконкому). За погодженням з постійними комісіями, рішенням сесії було утворено виконавчий орган Радивилівської міської ради - фінансовий відділ - як юридичну особу, а також затверджено його структуру та штатну чисельність. У положенні про фінансовий відділ Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області зазначено, зокрема, що його основна функція полягає в реалізації державної бюджетної політики в територіальній громаді,  організації та управлінні виконання бюджету тергромади, координуванні діяльності всіх учасників бюджетного процесу. 

Після приєднання до Радивилівської територіальної громади двох нових старостинських округів – Бугаївського та Сестрятинського - відбувся детальний  моніторинг роботи усіх закладів, установ та підприємств на їх  території. За його підсумками, депутати дали згоду на припинення роботи сільськогосподарського комунального підприємства Бугаївської сільської ради  «Будремсервіс» та його реорганізацію  шляхом  приєднання до Радивилівського КП «Комунальник»  (інформував Сергій БУСЬ, начальник юридичного відділу міської ради). В ході голосування було затверджено також Програму зміцнення законності та правопорядку, сприяння розвитку і діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку на території Радивилівської територіальної громади на  2021 - 2025 роки.

Реорганізаційні заходи торкнулися і Сестрятинської гімназії Бугаївської сільської ради - рішенням сесії припинено її діяльність як окремої юридичної особи. Натомість, навчальний заклад приєднано до Радивилівського ліцею №2 ім. П. Г. Стрижака зі створенням  філії «Сестрятинська  гімназія»  Радивилівського ліцею №2 ім. П. Г. Стрижака Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області. В цілому, на основній  роботі педколективу та освітнього закладу це жодним чином не позначиться. Зміни  торкнуться лише формулювання назви посади директора гімназії - відтепер він буде зазначатися як завідувач  філії "Сестрятинська гімназія". Відтак, міський ліцей №2 ім. П. Г. Стрижака, який  є опорним закладом Радивилівської територіальної громади, відтепер матиме у своєму  структурному підрозділі уже три філії -  Башарівську гімназію,   Копанівський НВК "Гімназія - Заклад дошкільної освіти" та Сестрятинську гімназію.

Як повідомила начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Ірина Ковалевська,  приклади створення філій позитивно позначаються на загальному розвитку всього освітнього середовища громади.

- Цьогоріч, наприклад,  вдалось залучити додатковий фінансовий ресурс у наш опорний освітній заклад громади. Таким шляхом у ліцей №2 був придбаний учнівський автобус та оновлено харчоблок їдальні, переобладнано навчальний кабінет біології, - зазначила керівник профільного відділу.

Блок земельних питань з порядку денного позачергової другої сесії міської ради міські депутати розпочали із розгляду проєкту рішення "Про скасування рішення Бугаївської сільської ради" (доповідала Людмила ЛЬОВІН, начальник відділу земельних відносин, екології та  благоустрою). Було виявлено, що бугаївські депутати не дотрималися принципів законності, коли 30 листопада цього року надали згоду із земель запасу сільськогосподарського призначення виділити  у власність вісьмом громадянам ділянки, площі яких становлять від 0,15 до 0,40 га .

Під завісу останньої в цьому році сесії міські депутати долучилися до благодійної ініціативи та  пожертвували кошти на лікування Єлизавети Адамчук з м.Радивилова. Шестирічна дівчинка хворіє на рідкісну  генетичну недугу: шанс на її  одужання коштує захмарні 350 тисяч євро у одній з дослідних італійських клінік. Аби допомогти родині зібрати необхідну суму, в місті постійно організовуються акції та благодійні розпродажі, ініційовані волонтерами.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних