Відзначили найспівучіших жительок громади

Дата: 07.12.2020 20:06
Кількість переглядів: 714

Фото без описуДзвінкі потоки української народної пісні завжди беруть початок з малих творчих джерел. А такі є у кожнім місті та селі, де люблять і вміють співати.  Різнобічно розвинена художня самодіяльність у  Радивилівській територіальній громаді дає підстави стверджувати: у тутешній великій творчій родині маємо таку кількість талановитих та обдарованих людей, що пісенне багатство займає чільне місце у мистецькій палітрі сценічної діяльності. Вокальна творчість вабить на сцену як наймолодших, так і найстарших представників громади.  

На початку грудня добіг кінця творчий проєкт, організований Радивилівським міським Будинком культури,  під назвою «Народна пісня – чисте джерело».

З огляду на карантинні вимоги через поширення коронавірусу,  мистецьку ініціативу, вже вкотре за цей рік,  провели у форматі онлайн.

В понеділок, 7 грудня, коли  православні християни відзначають День пам'яті святої великомучениці Катерини, у міському Будинку культури відбулося підведення підсумків проєкту та нагородження учасниць. Захід проходив у затишно облаштованій світлиці, де ведуча  - Алла Комар - підготувала цікаву розповідь про історію свята Катерини – покровительку  жіночої долі, та народні традиції, пов’язані з цим днем. Поряд із учасниками вокального проєкту розмістилися учасники народного аматорського хору МБК – у такому дружньому колі знайшлося місце щирій радості за творчі досягнення, розважливій розмові та, звісно, дзвінкій українській пісні.

Зважаючи на те, що урочистості співпали іще й з Всесвітнім днем української хустки, усі запрошені з великим задоволенням дотрималися особливого дрес-коду.

Відзнаки за участь у мистецькому проекті «Народна пісня – чисте джерело» найспівучішим представницям нашої громади вручив Ігор Киричук, заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради. Від імені Радивилівського міського голови він висловив усім присутнім подяку за мистецьку активність, нагородивши грамотами міської ради  Катерину Путяк  з с.Гаї-Лев’ятинські, тріо у складі Антоніни Прус, Любові Мацюк та Надії Додь з с. Підзамче, Антоніну Лучкань з м. Радивилів, дует Марії Горобець та Ніни Григор’євої з с. Гаї-Лев’ятинські, дует Галини Климчук та Марії Попович з м. Радивилів.

Подібні конкурси не тільки зігрівають наше сьогодення позитивними емоціями, але й зберігають та відроджують місцевий пісенний фольклор, наголосив Ігор Киричук. З нагоди свята він побажав учасникам та організаторам пісенного проєкту завжди знаходити натхнення для того, щоб серце співало, а з ним співали й уста, а також міцного здоров’я, родинного затишку, Божої благодаті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних