У середу, 2 грудня, відбулася перша, установча сесія Радивилівської міської ради восьмого скликання. Микола Аракелович Карапетян, за якого на місцевих виборах 25 жовтня віддали свої голоси більш як 68 відсотків виборців, склав присягу міського голови та пообіцяв і надалі добросовісно працювати, щоб уся громада могла впевнено дивитися в майбутнє. При цьому висловив побажання депутатам цієї каденції бути однодумцями, виявляти конструктив та порозуміння у кожному питанні, де йдеться про інтереси жителів об’єднаної територіальної громади, її імідж та розвиток.

На перше сесійне засідання міської ради нового скликання було запрошено також голову Радивилівської райдержадміністрації Всеволода Володимировича Пекарського,  начальника Радивилівського відділення поліції Дубенського відділу поліції ГУНП в Рівненській області Володимира Миколайовича Коркоша, керівників структурних підрозділів міської ради, представників засобів масової інформації.

Досягати ще більш потужних результатів роботи побажав у своєму зверненні новообраним депутатам та міському голові  керівник райдержадміністрації. Він зауважив,  що Радивилівська об’єднана територіальна громада на сьогодні є однією із найпотужніших у складі утвореного Дубенського району. Про це авторитетно свідчить високий рейтинг її соціально-економічних показників.

З інформацією про початок повноважень депутатів та голови Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області виступила  голова Радивилівської міської територіальної виборчої комісії Раїса Іванівна Бацюсь. За її словами, на замовлення комісії було виготовлено 14 785 бюлетенів, участь у голосуванні взяли 5 570 виборців.

- Відтак, до складу міської ради нового скликання увійшли 26 депутатів, представники від усіх 9-ти зареєстрованих політичних партій. Відсоток сумарної кількості голосів виборців, які підтримали всі територіальні виборчі списки кандидатів у депутати від кожної місцевої організації політичної сили розподілилися так: Рівненську територіальну організацію «Європейська солідарність» підтримали 22,44 відсотки виборців, Радивилівську районну організацію Радикальної партії Олега Ляшка – 5, 67%; Рівненську регіональну організацію політичної партії  «Опозиційна платформа – За життя» - 14,40 %, Рівненську обласну організацію політичної партії «Слуга народу» - 16,93%; Рівненську обласну організацію Всеукраїнського об’єднання «Свобода»- 6,98 %; Рівненська обласна організація політичної партії «За майбутнє» - 5,65%; Рівненська обласна організація політичної партії «Пропозиція» - 9,76%; Рівненська обласна організація  політичної партії «Сила і честь» - 7, 46%; Рівненська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»  - 10,73%.

Серед депутатів міської ради нового скликання є 7 жінок та 19 чоловіків. На першому засіданні сесії усім було вручено посвідчення з побажанням дотримуватися передвиборчих обіцянок і плідно працювати на благо жителів громади.

За пропозицією міського голови депутати обрали секретаріат, лічильну комісію та затвердили порядок денний сесійного засідання – без змін та доповнень. З числа депутатів таємним голосуванням було обрано секретаря Радивилівської міської ради – Інну Станіславівну Герасимчук. Депутати одноголосною більшістю підтримали кандидатури міського голови та затвердили першого заступника – Віктора Михайловича Ісюка, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади – Олександра Володимировича Пастуха, Ірину Юріївну Довбиш, на посаду керуючого справами виконавчого комітету міської ради затвердили Сергія Володимировича Гущу.

Після проведення у жовтні місцевих виборів, як це було передбачено децентралізаційним процесом, до Радивилівської ОТГ приєдналися населені пункти вже колишньої Бугаївської територіальної громади. Відтак, до складу нашої громади увійшли ще два старостинські округи - Бугаївський та Сестрятинський. Сесією міської ради за поданням міського голови було затверджено кандидатури старост усіх старостинських округів Радивилівської ОТГ. Відтак, Підзамчівське старостинство віднині очолить Лариса Сергіївна Білевич, Дружбівське – Леонід Дмитрович Юсюк, Башарівське – Ігор Павлович Крук, Немирівське – Віталій Миколайович Дідук, старостою Сестрятинського старостинського округу став Богуслав Степанович Чорнобай, а Бугаївського старостинського округу – Віктор  Петрович Мінько.

Міський голова подякував депутатам за консолідовану думку. Він наголосив: на посаді старости слід бути не лише лідером громадської думки, а і працьовитим господарем, дієвим управлінцем, завдання якого - оперативно реагувати на різні життєві ситуації, ефективно їх вирішувати. В протилежному разі, законом передбачено, що міська рада може визнати незадовільною роботу старости і, за підсумками голосування, провести переобрання на цю посаду. 

Крім кадрових питань новообрані депутати розглянули чималий перелік інших проєктів рішень з порядку денного. Так, зокрема, ухвалили чисельний склад чотирьох постійних профільних комісій Радивилівської міської ради – комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, регуляторної політики, куди увійшли 6 депутатів; комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, підтримки підприємництва, майнової політики та приватизації  (6 депутатів), у комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту, молодіжної політики –працюватимуть 7 депутатів, і стільки ж – в комісії з питань земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища.  

Насамкінець сесійної роботи депутати підтримали рішення про надання матеріальної допомоги 6-річній радивилівчанці Єлизаветі Адамчук, яка страждає рідкісним генетичним захворюванням. З міського бюджету на дороговартісний курс лікування дитині  було виділено десять тисяч гривень.

Перша робоча зустріч новообраних депутатів пройшла продуктивно та злагоджено. Така командна робота міської ради, без сумніву, стане запорукою мудрих та виважених рішень, нових успішно реалізованих ініціатив та проєктів, які суттєво підвищать імідж однієї з найбільших територіальних громад області.  

Наталка Янчин