Реєстратори розрахункових операцій: передбачено поетапне впровадження

Дата: 26.11.2020 11:48
Кількість переглядів: 558

Фото без описуВ Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що з  01 серпня поточного  року представники бізнесу мають змогу використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій. Здійснити реєстрацію програмного РРО можна, подавши реєстраційну заяву в електронній формі, скориставшись засобами Електронного кабінету. Програмне забезпечення для ПРРО абсолютно безкоштовне та є  доступним для повноцінного використання суб’єктами господарювання на добровільній основі.

Зазначений програмний продукт є альтернативою традиційним касовим апаратам, причому встановити його можна на смартфон, планшет, комп’ютер або інший пристрій, що має ОС Android або Windows.

Впровадження ПРРО не виключає застосування класичних касових апаратів. Це альтернатива, яка дозволяє бізнесу обирати той пристрій, який є більш зручним для проведення розрахункових операцій – класичний та/або програмний РРО.

Звертаємо увагу, що законодавством встановлено три основні етапи впровадження нових правил проведення розрахункових операцій в умовах дії змін до законодавства щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг:

- з 1 серпня 2020 року надана можливість обирати той пристрій, який є більш зручним для проведення розрахункових операцій – класичний та/або програмний РРО;

- з 1 січня 2021 року РРО застосовуватимуть суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки у сфері Інтернет-торгівлі, ресторанного господарства, ювелірній галузі, торгівлі побутовою технікою, медичних послуг, туризму, готелів, секонд-хенду (ризикові види діяльності);

- з 1 квітня 2021 року РРО використовуватимуть фізичні особи – підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і є платниками ІІ, ІІІ та IV груп єдиного податку.

Тобто норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності поступово – з 01.01.2021 та з 01.04.2021, тому суб’єкти господарювання, які на сьогодні ще не мають обов’язку застосовувати РРО/ПРРО, можуть долучитись до тестування ПРРО та можуть взяти участь у апробації роботи ПРРО та АРІ, оцінити їх функціонал та набути досвід щодо використання ПРРО.

Відеоуроки від податкової, за допомогою яких платники податків можуть вивчити всі тонкощі використання електронних сервісів, можна знайти на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України.

Також пропонуємо ознайомитись  з презентаційними матеріалами та навчальними модулями від ДПС, зокрема:

«РРО легко і доступно»;

«Переваги використання РРО»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних