Люди пісні, люди танцю, люди поетичного слова,  - всі ті, хто наповнюють наше життя яскравими емоціями, сьогодні, 9 листопада, приймали заслужені слова поваги з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

 

Високий творчий рівень художніх керівників, хореографічних та вокальних колективів, а також діяльність аматорів народної творчості, які прикрашають сцени закладів культури об’єднаної територіальної громади своїм талантом, дарують гарний настрій та налаштовують громадськість на життєвий оптимізм, відзначив у своєму вітанні Радивилівський міський голова Микола Карапетян. На святкових урочистостях також були присутні його заступник із гуманітарних питань Олександр Пастух, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Ірина Ковалевська.

Висловлюючи подяку за багаторічне збереження та примноження кращих українських традицій, особистий внесок кожного в яскраве мистецьке полотно краю, очільник громади, зокрема, наголосив:

  • Особливо приємно відзначити, наскільки високопрофесійно та багатогранно представлена у нас сценічна культура. Це завжди видно з талановито  зрежисованих концертних програм, з виступів колективів художньої самодіяльності. Жодне свято, урочистий захід не обходиться без пісні, танцю, поезії. І в цьому ваша цілковита заслуга. Все те прекрасне, що ви несете людям, варте найвищої похвали. Вашою ж найціннішою віддякою є теплі оплески глядачів, якими вони зустрічають і проводжають вас зі сцени, - підкреслив Микола Карапетян. – Тож хай у вас буде ще більше вдячних аплодисментів, ще більше реалізованих планів. Ще більше нових імен на сцені та цікавих творчих особистостей. Навіть попри те, що цей рік в умовах пандемії коронавірусу вніс і у вашу роботу відчутні корективи, нехай все ж з’являються нові проекти, примножуються творчі успіхи, не міліє джерело мистецького  натхнення, будуть вагомими здобутки усієї творчої спільноти Радивилівської територіальної громади!

За  розвиток народної творчості та активну культурно-просвітницьку діяльність грамотами міської ради, квітами та грошовою винагородою були відзначені кращі з кращих у когорті тих, чиє життя тісно переплетене з найрізноманітнішими гранями людського таланту. Відтак, до Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва персональні нагороди міський голова  вручив Аллі Комар, заступниці директора по художньо-масовій роботі Радивилівського міського Будинку культури, Ярославу Жолновичу, хормейстру народного аматорського хору Радивилівського міського Будинку культури, Мирославі Воронко, завідувачці філіалу «Клуб с. Перенятин» Радивилівського міського Будинку культури, Олені Кощук, провідній методистці Радивилівського міського Будинку культури, Ользі Шпес, організаторці культурно-дозвіллєвої роботи Радивилівського міського Будинку культури,  Петру Мирончуку, заступнику директора по адміністративно-господарській роботі Радивилівського міського Будинку культури.

Усі вони і кожен на своєму місці - генератори творчих ідей та задумів. Завдяки креативному баченню й високому професіоналізму їхні творчі ініціативи перетворюються в сценічні шедеври.  Такі, що вражають своєю неповторністю, яскравим колоритом, різносторонністю та всеохоплюючою енергією. Такі, за які хочеться і варто аплодувати стоячи!

Зі святом вас, творчі і талановиті!