Відбулася заключна сесія депутатів міської ради сьомого скликання

Дата: 06.11.2020 09:30
Кількість переглядів: 493

Фото без описуУ середу, 4 листопада, депутати Радивилівської міської ради цієї каденції зібралися на останнє голосування. В ході опрацювання порядку денного ними було розглянуто низку актуальних в життєдіяльності територіальної громади питань. Місцевим пожежникам, зокрема, виділили кошти на спецавтомобіль - для проведення рятувальних  операцій. На співфінансування закупівлі спецтехніки рішенням позачергової, 83-ї сесії Радивилівської міської ради з місцевого бюджету було спрямовано 200 000 гривень.

 

На момент реєстрації в залі були присутні 18 депутатів. Один із перших проектів рішень, підтриманих одноголосною більшістю, стосувався змін до місцевого бюджету (доповідала Ірина Довбиш, заступниця міського голови з фінансово-економічних питань). Відтак, за рішенням постійної профільної бюджетної комісії міської ради було запропоновано збільшити доходи та видатки міського бюджету на суму 3 740 608, 00 гривень за рахунок субвенції з місцевого бюджету – на забезпечення освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на суму 285 788, 00 гривень; за рахунок субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на суму 170 820, 00 гривень. За рахунок перевиконання власних доходів за 10 місяців поточного року, міська рада надала поточні трансферти КНП «Радивилівська центральна міська лікарня»: 424 000,00 грн. (на оплату тепло- та водопостачання, водовідведення), а також КНП «Радивилівський центр ПМСД» Радивилівської міської ради в сумі 79 650 грн.  - на оплату теплопостачання. Нагадаємо, рішенням минулої сесії міської ради первинна та вторинна ланка місцевої медицини були прийняті в  управління Радивилівської міської ради. Поточні трансферти також було надано КП «Комунальник» - на забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства – та відділу освіти, культури, туризму Радивилівської міської ради.

Рішенням сесії з балансу відділу освіти, культури, молоді та спорту Радивилівської міської ради було надано  дозвіл на списання службового автомобіля  «ГАЗ-2705»  2003 р.в.,  технічний стан якого незадовільний, визнаний на 100 відсотків зношеним і подальшій експлуатації не підлягає.

Натомість, реагуючи на звернення місцевого підрозділу державної служби з надзвичайних ситуацій, депутати ухвалили рішення про виділення коштів на співфінансування придбання спеціально обладнаного  автомобіля, необхідного рятувальникам для роботи на місцях ДТП, перевезення виявлених боєприпасів  до місць  знешкодження, для проведення спецоперацій з ліквідації підтоплення населених пунктів.

Одноголосною підтримкою в ході голосування було ухвалено положення про старосту Радивилівської ОТГ – така необхідність виникла в зв’язку із внесеними змінами у Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні». Цим положенням передбачено, що староста затверджується сільською, селищною, міською радою на час її повноважень за пропозицією голови територіальної громади. Як це було й раніше, староста уповноважений брати участь у пленарних засіданнях міської ради та засіданнях її постійних комісій; сприяти жителям підвідомчої території у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування; бере участь в організації виконання рішень міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови на території відповідного старостинського округу та у здійсненні контролю за їх виконанням.

Староста бере участь у здійсненні контролю за використанням об’єктів комунальної власності, розташованих на території відповідного старостинського округу, здійснює  нагляд за станом благоустрою відповідного села та інформує міського голову про результати.

Не рідше одного разу на рік староста зобов’язаний звітувати  про свою роботу перед Радивилівською міською радою, а на вимогу не менш як третини депутатів – у визначений радою термін.

Міська рада під завісу цієї каденції вкотре підтвердила, що гідно представляє інтереси жителів територіальної громади: на кожній із сесій впродовж цих років депутати завжди відстоювали позицію своїх виборців. Своїми діями, разом із міським головою, здійснювали основні принципи місцевого самоврядування, а це - народовладдя, законність, гласність.

Пліч-о-пліч відпрацьовано ще одну каденцію: депутатами за цей період реалізовано багато вагомих соціальних проектів, вирішено актуальних питань. Та, найголовніше – в період загрози пандемії та складних загальнодержавних перипетій, депутатський корпус на чолі з міським головою  утримав на належному рівні фінансово-економічний фон громади,  її освітні заклади, медичну галузь,  соціальну сферу.

За те, що працювали  самовіддано, демонструючи свій патріотизм, розв’язували існуючі проблеми задля піднесення добробуту жителів Радивилівської територіальної  громади, міський голова Микола Карапетян адресував  усім своє вдячне слово.  

Побувала Наталка Янчин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних