У комунальну власність Радивилівської ОТГ передано первинну та вторинну ланку місцевої медицини

Дата: 23.10.2020 12:44
Кількість переглядів: 644

Фото без описуПід час засідання позачергової, 82-ї сесії міської ради, що відбулась у четвер, 22 жовтня,  депутати проголосували за прийняття на баланс Радивилівської міської ОТГ комунального некомерційного підприємства «Радивилівська  районна лікарня Радивилівської районної ради» та комунального некомерційного підприємства «Радивилівський  районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Радивилівської  районної ради з відповідним їх майном.

На підставі актів приймання-передачі майна, підприємств, установ та закладів районної комунальної власності, на оперативне утримання Радивилівської ОТГ було передано і майновий комплекс комунального підприємства «Радивилівтеплосервіс». На черзі - документальне врегулювання передачі інших важливих об’єктів, в тому числі й адмінбудівлі районної ради та приміщення колишнього побуткомбінату.

З метою забезпечення ефективного використання, належного обліку та збереження цього майна, міська рада доповнила необхідними пунктами перелік об'єктів, які нині перебувають у власності Радивилівської ОТГ.

Депутати проголосували за перейменування та внесення змін до статутів КНП «Радивилівська районна лікарня», КНП «Радивилівський районний Центр ПМСД». Суттєвих поправок установчі документи не зазнають, - на цьому наголосив депутатам керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Гуща. Разом з цим  він висловив пропозицію про створення при обох міських лікувальних закладах спостережної ради – як дієвого  контролюючого органу - за участю представників громадських об’єднань та територіальних громад, які долучаються до їх співфінансування.  Депутати підтримали таку ініціативу як слушне доповнення до статутних документів обох комунальних підприємств.

За погодженням постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища,  в ході голосування депутати  підтримали звернення  громадського об’єднання «Короп» м.Радивилів стосовно здійснення статутної діяльності на водоймі Немирівського старостинського округу. Це передбачає, що товариство рибалок зобов’язується, в тому числі, слідкувати за чистотою прибережної зони, проводити збір сміття, скошувати чагарники. Словом, утримувати належний благоустрій території біля водойми.

Позитивним рішенням міські депутати відреагували і на потребу радивилівських надзвичайників, які звернулися до міської ради з проханням  придбати  їм спецавтомобіль. Участь у роботі сесії, зокрема, взяв  Сергій Басюк, начальник ДПРЧ-7 м.Радивилова, який конкретизував: спеціально обладнаний автомобіль необхідний  для рятувальної роботи на місцях ДТП, перевезення виявлених боєприпасів  до місць  знешкодження, для проведення спецоперацій з ліквідації підтоплення населених пунктів. Щоб здійснити необхідне матеріально-технічне переоснащення місцевих сил цивільного захисту,  депутати внесли відповідні зміни в діючу програму із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій  техногенного та природного характеру та захисту населення і територій Радивилівської міської об’єднаної територіальної громади у разі їх виникнення на 2018-2022 роки. На придбання легкового спеціалізованого автомобіля для потреб рятувального підрозділу з міського бюджету заплановано виділити 200 тис. грн.

Місцеві надзвичайники сподіваються, що до фінансової співучасті долучаться також сусідні громади. Адже якісне технічне оснащення підрозділу – запорука  вдало проведених рятувальних операцій і на їхніх територіях.

Окрім іншого, депутати розглянути та прийняли відповідні рішення по зверненнях громадян, що стосуються врегулювання земельних відносин (доповідала Олена Кашуба, провідний спеціаліст відділу земельних відносин, екології та благоустрою міської ради). За рекомендацією постійної профільної комісії міської ради з фінансово-економічних питань, депутати підтримали запропоновані зміни до місцевого бюджету (доповідала Ірина Довбиш, заступник міського голови).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних