Напередодні світлої Покрови Пресвятої Богородиці, з якою співпадає одразу три святкові дати - День Захисника України, День Українського козацтва та річниця створення Української Повстанської Армії, у Радивилівській громаді вшанували тих, хто відважно відстоював волю та суверенітет незалежної України.

На урочистості, що відбулись в актовій залі міської ради,  було запрошено військовослужбовців, ветеранів антитерористичної операції; матерів полеглих  на українському сході воїнів - Владислава Шемуровського та Ігоря Черняка, дружину Андрія Бєлкіна, загиблого офіцера-вертолітника. Почесні грамоти кращим з кращих військовослужбовців Радивилівщини, хто самовіддано боронив територіальну цілісність країни від ворожих зазіхань та агресії на східних кордонах, вручали Радивилівський міський голова Микола Карапетян, голова Радивилівської РДА Всеволод Пекарський, керуючий справами районної ради Анатолій Тимошейко, військовий комісар Радивилівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Василь Мельничук.

Земляків, які поклали своє життя в боях на Сході України і за це  назавжди залишаться в нашій пам’яті Героями, вшанували хвилиною мовчання.

- Це великий біль, коли  сім’ї втрачають на війні батьків, синів… В багатолюдному залі, як зазначив Микола Аракелович, поряд із військовими  присутні і осиротілі матері - Оксана Ковальчук, Людмила Черняк. Їх сини полягли при виконанні бойових завдань у антитерористичній операції. А також Надія Бєлкіна, дружина підполковника з Радивилова Андрія Бєлкіна, який загинув у небі над Слов’янськом.

 –  Ніхто з них не забутий, їхні імена назавжди у наших серцях,-  наголосив міський голова. Він додав: учні обох міських шкіл, де навчалися наші захисники, вшановують їх світлу пам'ять на всіх урочистих подіях. На фасадах освітніх закладів на честь загиблих Героїв встановлено меморіальні дошки. Радивилівський міський голова звернувся до військовослужбовців щирими словами вдячності - за вірність присязі, мужність та самопожертву в ім’я захисту України. Він побажав присутнім захисникам, учасникам антитерористичної операції, доброго здоров'я, щастя, добробуту, родинної злагоди.

- Щиро вболіваємо разом з вами, щоб процвітало життя під мирним небом нашої Батьківщини, - наголосив він.

З нагоди Дня захисника України, відзнаками Президента "За участь в антитерористичній операції» були нагороджені старші солдати запасу – Назар Потихенський та Василь Боратинський.   Відповідно до програми заходів, в середу, 14 жовтня, у Радивилові відбудеться пам’ятна хода та покладання квітів полеглим за волю України, а також поминальний молебень.