Нам пропонують, ми підтримуємо

Дата: 28.09.2020 14:53
Кількість переглядів: 1334

Фото без описуУ міській раді обговорили пропозиції до нової стратегії розвитку об’єднаної громади на наступні пять років.

Щоб почути кожного ініціативного жителя ОТГ і окреслити новий  вектор її розвитку  на наступні п’ять років, Радивилівський міський голова Микола Карапетян ініціював та провів відкритий діалог з активом територіальної громади, представниками молодіжних та ветеранських громадських організацій.

За спільним обговоренням минулої п’ятниці зібралася ініціативна молодь та люди зрілого віку, яких поправу можна вважати старшинами нашої громади. Адже в них за плечима  - чималий життєвий досвід, довгий трудовий шлях, а, відтак - цінні знання і мудрість. Під час зустрічі, яка відбулась у залі засідань міської ради минулої п’ятниці, кожен із присутніх міг висловити власну ідею, яка б змінила на краще як життєвий устрій  міста, так і сільських території. 

Про це, зокрема, зазначив у вступній частині зустрічі Сергій Гуща, керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради:

- Кожна раціональна пропозиція буде опрацьована профільними спеціалістами апарату міської ради і в подальшому включатиметься до відповідної цільової програми розвитку. Корисні ідеї максимально будуть відображені у запланованих проектах та заходах, - наголосив він.

Подякувавши усім, хто долучився до широкоформатного діалогу, міський голова Микола Карапетян зазначив, що йому завжди була важлива думка кожного. Адже стратегія розвитку стосується не тільки очільника територіальної громади, колективу та депутатського корпусу міської ради: громадськість теж активною учасницею цього багатостороннього і відповідального процесу.

-  Взявши за основу якусь конкретну ідею, разом, спільно з громадою, можна не просто досягнути дуже потужних  результатів, а вийти на якісно новий рівень досягнень, - зазначив Микола Аракелович. Він підкреслив, що основою основ всіх попередніх і сучасних змін у нашій територіальній громаді – є наповнення  бюджетних ресурсів. Тільки завдяки професійно збалансованому показнику дохідної та видаткової частини і можливі планування нових спортивних та ігрових об’єктів,  створення дітям комфортного освітнього та дозвіллєвого простору, закупівля лікувального обладнання для потреб місцевої медицини, будівництва тротуарів та реконструкції доріг, тощо.

У свою чергу, лідери громадської думки  висловили  перелік різнопланових пропозицій, які, на їхню думку, позитивно  вплинуть на благоустрій, соціальне благополуччя, економічний вектор, розширять потенціал розвитку ОТГ.

Від голови об’єднаної міськрайонної ветеранської організації Василя Бондаря, зокрема, було ініційовано потребу більш предметно вивчити питання про налагодження роздільного збору сміття в місті (облаштувати локації для накопичення склотари), а також вивезення з приватного сектору сезонних рослинних відходів. Практика спалювання сухого листя та зів’ялої городини, яка все частіше відгукується людям погіршенням здоров’я та загостренням хронічних хвороб, тоді відійде у минуле.

З потребою будівництва в м.Радивилові нового спортивного залу, вдосконаленням матеріально-технічної бази в нині діючому позашкільному закладі – Будинку школяра, залученням до організаційно-виховної роботи у комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі спеціалістів високої фахової кваліфікації виступила голова ГО «Радивилівський клуб силових видів спорту фітнесу та хореографії «Атлант» Оксана Чупіна. Радивилівська ОТГ всі ці роки підтримує активний темп розвитку спортивної інфраструктури, усі старти в цьому напрямку вже фінішували завершеними об’єктами сучасних зразків – це і тренажерні зали в старостинських округах ОТГ, футбольні майданчики із штучним покриттям, на етапі завершення нині перебуває будівництво скейт-парку, отже, спортивна тематика завжди була в числі пріоритетних, і в новій стратегії розвитку громади неодмінно займатиме чільне місце. Цей факт підтвердив міський голова, доповнивши відповідним коментарем:    

- Зазначені об’єкти нам вдалось реалізувати  на основі співфінансування з місцевого та державного бюджетів. Коли ми прийматимемо певні рішення у форматі реалізації стратегії розвитку об’єднаної територіальної громади на наступні п’ять років, то першочерговими орієнтирами, як і в попередні роки, нам слугуватимуть  інтереси дошкільнят, підлітків, молоді, а також потреби людей зрілого віку, пенсіонерів. В підсумку, всі  категорії населення в нашій громаді повинні відчувати задоволення своїх потреб.

Крім іншого, учасниками діалогу пропонувалося розробити програму підтримки діяльності громадських організацій, підвезення дітей з сільської місцевості на гурткові заняття в м.Радивилів, подбати про розвиток молодіжної інфраструктури та створення молодіжних просторів. Створити Радивилівське інтернет-радіо та розглянути можливість відновлення роботи кінозалу.  Від ветеранської спільноти було ініційовано ідею створення в Радивилові пункту прийому вживаних речей. В продовження цієї концепції, надійшла пропозиція облаштувати і центр обміну речей, що стане суттєвою підтримкою малозабезпеченим людям, соціально-вразливим категоріям громадян.

Підсумовуючи планування нової стратегії розвитку, яка стане дорожньою картою всіх подальших маршрутів успіху об’єднаної тергромади, Микола Карапетян поділився баченням стосовно необхідності створення потужної громадської ради, яка б стала командою справжніх однодумців, щоб розкрити весь потенціал та створити нові можливості для розвитку малої батьківщини.

Наталка Янчин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних