Дружбівську амбулаторію обладнали ліжками європейського зразка

Дата: 17.09.2020 09:21
Кількість переглядів: 976

Фото без описуЩе одна добра справа, спрямована на  підтримку охорони здоров’я людей. Невідкладну медичну допомогу  жителі села  будуть отримувати у куди більш комфортних умовах.  

Пацієнти цієї амбулаторії можуть отримати консультацію медичного фахівця, рецепт на ліки, тут є все необхідне, щоб виміряти тиск та зробити кардіограму, поставити крапельниці, зробити щеплення та уколи. Є у Дружбівській амбулаторії також два ліжка денного стаціонару.

  • Найчастіше за медичною допомогою в стаціонарних умовах звертаються пацієнти з серцево-судинними недугами та захворюваннями опорно-рухового апарату. В таких випадках часто є необхідність внутрішньовенного введення ліків через крапельницю. А це, щонайменше, година-друга перебування на ліжку. Але що можна говорити про загальний комфорт денного стаціонару, коли, власне, ліжка у палату були завезені ще за радянських часів? За довгі роки експлуатації пружини втратили жорсткість, тому прогнулись майже до підлоги, - прокоментував  реалії, в яких доводилось проводити лікування хворих, Дмитро Проказюк, т.в.о завідувача Дружбівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, який, до того ж, був обраний від старостинського округу депутатом до Радивилівської міської ради восьмого скликання.

Вболіваючи за перспективу якісних медичних послуг у сільській місцевості, депутат наголошує, що Дружбівська амбулаторія гостро потребувала саме переоснащення палати денного стаціонару новими медичними ліжками. Він повідомив, що у селі нині мешкає близько 1200 жителів.  І хоча чимало дружбівчан уже підписали декларації з сімейними лікарями районної лікарні, це жодним чином не вплинуло на зменшення потоку відвідувачів. І на завантаженість ліжко-місць також.

- Пацієнти в амбулаторії є щодня: хтось приходить на діагностику, а хтось - виконувати лікувальні призначення. Часто буває, що на потреби хворих не вистачає ліжок. В таких випадках доводиться розміщувати людей на кушетках…  Із заміною застарілих ліжок на нові треба було щось терміново вирішувати, -  з цим питанням, зауважив депутат, він звернувся до очільника територіальної громади Миколи Карапетяна. Позитивне вирішення проблеми не забарилося.

Трохи більше місяця тому, коли в результаті співпраці з Міжнародною благодійною організацією «ЮНЕСКО» Радивилівською міською радою було отримано гуманітарний вантаж медичного призначення, комплект ліжок-трансформерів міський голова спрямував і на Дружбівський старостинський округ. Днями очільник територіальної громади побував у сільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини, зустрівся із депутатом Дмитром Васильовичем Проказюком. Було обговорено рівень функціонального навантаження, якість та доступність послуг, які надаються в медичному закладі. У палату денного стаціонару міський голова передав функціональні ліжка-трансформери, які суттєво змінять якість догляду за хворими в Дружбівській амбулаторії.

Наталка ЯнчинФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних