В пам'ять про загиблих під час Революції Гідності

Дата: 21.11.2016 16:59
Кількість переглядів: 924

Радивилівщина молилась, вшановуючи пам'ять загиблих під час Революції Гідності та в ході проведення антитерористичної операції

Цього понеділка, в  день, коли християни святкують Собор Архистратига Божого Михаїла, в місті відбулись жалобні заходи, приурочені третій річниці Революції Гідності та Свободи.

Вже традиційно, за всіма загиблими на київському майдані, які почесно стоятимуть Небесною сотнею в  нашій пам’яті,  а також солдатами, чиє життя обірвала куля російсько-терористичних військ, було прочитано заупокійну  молитву.  Богослужіння провели священики міських Різдво-Богородичного та Свято-Вознесенського храмів.

З промовою біля дошки пам’яті героям Небесної Сотні виступив голова Радивилівської районної ради В.Кондик, наголосивши, що Майдан лише розпочав боротьбу українців за власну гідність. Три роки тому, стоячи  під свистом куль снайперів, захищаючись від немилосердних побоїв «Беркуту» мільйони наших співгромадян обрали позицію небайдужості. Ризиковану, і, водночас, доленосну для всієї країни. 

Як довелося почути, кожному з присутніх приходило болісне усвідомлення, якою дорогою ціною нам коштує шлях власного національного становлення – гинуть сини, вдовіє наша земля. І як довго ще треба пройти колючим терням до омріяного розквіту – важко сказати.Фото без опису

Після закінчення богослужіння за участю секретаря Радивилівської міської ради І.Герасимчук відбулось покладання квітів до могил місцевих захисників, загиблих у зоні бойових дій – А.Бєлкіна, І.Черняка, В.Шемуровського, а також до пам’ятного знака воїнам АТО, нещодавно встановленого на Алеї Слави в міському парку.

Наталка Янчин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних